Gruppefoto af de beståede deltagere ved optagelsesprøven i Odense. |
Om uddannelsen til kystlivredder anno 2010 Af: Søren Hvalsøe, HR konsulent, TrygFonden KystlivredningMed bestået optagelsesprøve er vejen lagt for en spændende og alsidig uddannelse som kystlivredder. Læs her mere om uddannelsens indhold.
TrygFonden Kystlivredning har i 2009 modtaget ansøgninger fra knap 400 interesserede, der således har vist interesse for kystlivredder-uddannelsen. I alt 321 har efterfølgende søgt job som kystlivredder i sæsonen 2010. Det er vi naturligvis utroligt glade for. Der er dog også gjort særlige bestræbelser på at kunne give de mange interesserede ansøgere tilstrækkelig med information omkring uddannelsen og jobbet i form af ansættelse af en HR konsulent.
Optagelsesprøven skal beståes
Det første, man skal igennem som ansøger, er vores optagelsesprøve. Det er et krav, at denne bestås. Foreløbigt har 134 ansøgere bestået prøven, og der er 80 pladser på uddannelsen.
Optagelsesprøven rummer følgende krav:
400 m fri på 7,5 minutter (de første 200 m skal svømmes på maksimalt 3,5 minutter).
25 m polocrawl efterfulgt af 25 m undervandssvømning på 50 sekunder.
150 m bjærgning på 5 minutter (bjærgning af mannequin).
25 m nødflytning af dukke eller person (75-80 kg).
Grunduddannelsen består af tre moduler
Det første modul er et basismodul, hvor grundlæggende førstehjælp og forskellige vandøvelser skal bestås.
Det andet modul er målrettet bådundervisning - således med fokus på tjenestens specialdesignede Arancia både fra New Zealand, der er særligt egnet til brug i høje bølger.
Det tredje modul består af en kombination af førstehjælp, båd, kystkendskab og boardtjeneste. På dette modul bliver livredderaspiranten også prøvet af i forskellige redningsscenarier, som skal løses efter de givne forhold og det, som anbefales i vores SOP (Standard Operation Procedures).
Uddannelsen forløber henover foråret, og de første kystlivreddere kan forvente sig færdiguddannet i maj måned. Kystlivredderne går en spændende tid i møde, hvor de skal koble de lærde færdigheder fra uddannelsen til dagligdags praksis på stranden.
Et job som kystlivredder er forbundet med et stort ansvar i forhold til en hurtig indsats, når ulykken er ude. Heldigvis forekommer alvorlige ulykker kun sjældent. Derimod udgør det forebyggende arbejde en stor del af kystlivredderens job.
Netop nu er det vinter på disse breddegrader, og der er is på vandet. Det holder imidlertid ikke TrygFonden Kystlivredning fra at træne og være klar til 2010 sæsonen.
Bølgetræning på Fuerteventura
I uge 5 rejste 34 kystlivreddere af sted til Corralejo, Fuerteventura, for at bølgesurfe og holde deres vandfølelse ved lige. Ugen er planlagt således, at der bliver bølgetrænet i seks dage, enkelte dage er ligeledes krydret med førstehjælpstræning og dykkeraktiviteter. Det er anden gang, at denne tur afholdes, og det forventes, at det igen bliver en stor succes, både fagligt og personligt.
Kunne du tænke dig at blive kystlivredder i 2011, så tilmeld dig vores interessebank på
www.bliv-livredder.nu
Vi ses på stranden.
Foto fra uddannelsen ved Slipshavn. |
Har du også læst?Nytårskur – Tværgående ForumTa´ på studietur med facilitetsudvalget”Bedstesvøm” – et tilbud om fornøjelig svømning for bedsteforældre og skolesøgende børnebørnSekretær Tina Sørensen tilbage efter barsel og Anne Monsen klar til ny midlertidig stillingKørselstakster uændrede i 2010Mesterskabsfolderen 2010 klar til salg og til downloadStørre fokus på konkurrencelivredning kræver frivillig assistance Temamøde om talentudviklingLivredningsdommerkurser i 2010Efteruddannelse for livredningsdommere i 2010 Danske masterssvømmere skal selv tilmelde sig VM i GöteborgOm uddannelsen til kystlivredder anno 2010 Nyt fra FINA og LEN