0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark på vej mod førstepladsen i Nordsø Cup 2005

02-04-2005

Af: 21

Det danske landshold på vej mod førstepladsen i Nordsø Cup 2005
Der har været travlhed i Odense Universitets Svømmehal i dag, lørdag, hvor fire kampe er blevet afviklet i turneringen Nordsø Cup 2005.

Efter gårsdagens nederlag til Belgien, var det et tændt dansk landshold, som stillede til start i dagens første kamp, hvor modstanderne var det svenske landshold.

Danmark får hurtigt god føling med kampen og efter at have spillet 2 – 1 i første periode og 2 – 2 i anden periode, knækkes modstanderne for alvor i tredje periode med cifrene 3 – 0. Fjerde periode slutter 3 – 4, men den danske sejr er ikke til at tage fejl af: 10 – 7 til Danmark, som tydeligvis har taget ved lære af gårsdagens nederlag til Belgien.

Landsholdstræner Mogens Kornbech fortæller:
- Vi måtte bruge gårsdagens kamp på at spille os på plads i forhold til hinanden. Efter nederlaget til Belgien analyserede vi på hele forløbet og fik på den måde langt mere styr på spillet. Og det resulterede så i en langt bedre kamp i dag mod Sverige, og med et resultat, som vi kunne være tilfredse med, fortæller Mogens Kornbech.

Slagelse-spilleren Benjamin Sigurdsen, som ved denne turnering har debut på det danske landshold, er blandt de spillere, som virkelig har leveret en flot præstation, fortæller landsholdstræneren.

- Han er ny i denne her sammenhæng, men kæmper flot og med en selvsikkerhed, som er herlig at opleve. Med Benjamin har vi samtidig fået en spiller, som vi længe har manglet i landsholdsregi, nemlig en bevægelig centerspiller, som gør det svært for modstanderne at læse vores spil, slutter Mogens Kornbech.  

Dagens anden kamp stod mellem Belgien og Frems mastershold. Kampen slutter 8 – 8 med følgende periodecifre:
2-1, 2-4, 2-1, 2-2.
Mogens Kornbech roser her Frems mastershold for i den grad at spille på rutinen og trække tempoet ud af kampen, som gør, at det aldrig lykkes for de ellers stærke belgiere, at køre mastersspillerne trætte.

Som landsholdstræneren bagefter udtrykte det:
- Her vandt rutinen over konditionen.

Tredje kamp lørdag eftermiddag stod mellem Sverige og Belgien. Her vinder Belgien 8 – 6.
Periodecifre:
3-3, 2-0, 1-3, 0-2.
At det blev til sejr til Belgien passer landsholdstræneren fint, da det giver Danmark mulighed for en revanche i morgen, søndag.

Fjerde og dermed sidste kamp lørdag blev et internt dansk anliggende mellem det danske landshold og Frems mastershold.
Her vinder landsholdet stort med resultatet 22 – 6.
Periodecifre:
5-1, 5-1, 4-2, 8-2.

I denne kamp måtte Frems hold undvære to af sine ellers faste spillere - Mogens Kornbech og Claus Trasbo, som fungerer som trænere for landsholdet.

Udover at mangle to af de rutinerede spillere, betød det samtidig, at der var færre udskiftningsspillere at trække på. Dette var mærkbart for mastersholdet, som her blev sat grundigt på plads af de unge landsholdsspillere, som formåede at presse hårdt hele kampen igennem, og aldrig lod mastersholdet trække tempoet ud af kampen.

- Vi kørte mastersholdet træt, og da de samtidig var mærkede oven på kampen mod Belgien få timer forinden, blev det aldrig nogen spændt kamp, fortæller Mogens Kornbech.

I morgen, søndag, møder det danske landshold Belgien i kampen om første- og andenpladsen.
Den kamp begynder klokken 10.30.

Kampen om tredje-/fjerdepladserne, som står mellem Sverige og Frems mastershold, begynder klokken 9.30.

Landsholdstræner Mogens Kornbech ser frem til morgendagens møde med Belgien.
- Det skal blive godt med en revanche oven på fredagens nederlag. Selvom vi i morgen må undvære Heino Simonsen (Frem), som er en vigtig stamspiller på holdet, så tror jeg på, at vi har en rigtig god chance for sejr.

Det skal således blive interessant at se, hvordan morgendagens sidste og afgørende kampe kommer til at forløbe. Der er tydeligvis lagt op til nogle særdeles spændende kampe.

For yderligere information kan landsholdstræner Mogens Kornbech kontaktes på mobil: 2943 6616.

Med venlig hilsen

Dansk Svømmeunion
Vandpolosektionen


 


Cookieindstillinger