0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ærgerligt nederlag til Danmark i afgørende finalekamp ved Nordsø Cup 2005

03-04-2005

Af: 21

Søndag formiddag blev der kæmpet om henholdsvis tredje-/fjerdepladserne og første-/andenpladserne ved Nordsø Cup 2005 i Odense Universitets Svømmehal.

Oven på gårsdagens kampe var det et oplagt dansk landshold, som i dag stod over for det belgiske landshold. Oven på fredagens nederlag til netop Belgien, var det nu tid for en revanche og samtidig den afgørende kamp om første-/andenpladserne.

Desværre kom det unge danske landshold til at lægge alt for hårdt ud og brugte i starten af kampen alt for mange kræfter, som betød, at spillerne i kampens sidste perioder var for trætte til at yde den modstand, det kræver, hvis man vil slå et hold som det belgiske landshold.
Det udgør, ifølge landsholdstræner Mogens Kornbech, den primære årsag til, at Belgien vinder kampen med cifrene 11 – 8.
Periodecifre:
3-1, 3-2, 2-2, 3-3.

Landsholdstræner Mogens Kornbech fortæller:
- Vores spillere er alt for ivrige efter selv at afslutte og bruger derfor hver især utrolig meget energi på at kæmpe sig frem. De økonomiserer kort sagt ikke med deres energi, men brænder alt krudtet af i de første perioder.

Den form for spil er meget typisk for et ungt og urutineret hold, fortæller landsholdstræneren.
- Det er meget almindeligt, at unge og uerfarne spillere gerne selv vil kæmpe sig frem til de afgørende kast, og at der ikke bliver tænkt i tide over, hvad, der eller kunne være af muligheder. I dag spillede vores hold desværre for meget med fysikken i forhold til hjernen, og det er noget af det, som vi nu skal tage ved lære af, og arbejde videre på, fortæller Mogens Kornbech, der igen i dag fremhæver unge Benjamin Sigurdsen (Slagelse), for en flot indsats. Benjamin, som stadig er U18-spiller, og som gør debut på landsholdet denne weekend, stod således for to af finalekampens mål. Flot og selvsikker præstation af Slagelse-spilleren.  

Det ændrer dog desværre ikke ved, at Belgien bliver vinder af Nordsø Cup 2005, mens Danmark slutter på andenpladsen.

I kampen om tredje-/fjerdepladsen stod Sverige og Frems mastershold overfor hinanden.
Her går det anderledes flot for de danske spillere, som, grundet mange års rutine, formår at styre kampen pænt fra start til slut.
Frems mastershold vinder over det svenske landshold med cifrene 11 – 7.
Periodecifre:
1-3, 2-1, 2-3, 2-4.

Mens de unge svenske spillere er stærke på kondition, så har de robuste herrer fra Frem en anden råstyrke, når de mødes spiller mod spiller, hvor de unge spillere ikke endnu kan være med. Dette kommer til at afgøre kampen, vurderer Mogens Kornbech efterfølgende, som i øvrigt selv spillede med på Frems hold.

Således en flot sejr til Frems mastershold over det svenske landshold.
Dermed slutter Frems mastershold på en samlet tredjeplads, mens det svenske landshold må rejse hjem med fjerde- og dermed sidstepladsen i bagagen.

For yderligere kommentarer kan landsholdstræner Mogens Kornbech kontaktes på mobil: 2943 6616.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Vandpolosektionen
 

 


Cookieindstillinger