0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

København måske vært for VM i svømning 2010

13-01-2005

Af: 21

Dansk Svømmeunion, Idrætsfonden Danmark og Wonderful Copenhagen vil have VM i svømning til København i 2010. Mesterskabet bliver svømmet på kortbane og skal afholdes i en kommende multi-arena eller i Parken.

VM i svømning på kortbane skal til København i 2010, hvis det står til Dansk Svømmeunion, Idrætsfonden Danmark og Wonderful Copenhagen. Derfor har de tre parter nu besluttet sig for at søge om værtskabet.
- København er en seriøs og realistisk kandidat til VM i 2010. Der er en del, vi stadig mangler at få undersøgt, men vi er sikre på, at vi sammen med Wonderful Copenhagen og Idrætsfonden Danmark kan løfte opgaven, fortæller Dansk Svømmeunions direktør Pia Holmen og fortsætter: - Vi ser gerne mesterskaberne afholdt i en kommende multi-arena eller i Parken. Vi har haft den første drøftelse med Parken, og det var et meget positivt møde, som giver os endnu mere tro på projektet.

Dansk Svømmeunion overvejede i efteråret at byde på VM 2009, der svømmes på langbane og som ud over et langbane-anlæg, også kræver særlige faciliteter til synkron-svømning, vandpolo og udspring. 

Til sammenligning sætter VM i svømning på kortbane i 2010 udelukkende fokus på svømning.
- Vi har fået mere indsigt i, hvad, det reelt kræver af os at afholde et VM, og vi har her vurderet, at vi ikke kan indfri kravene til de faciliteter, som langbane-mesterskaberne kræver. VM på kortbane passer derimod godt til København. Derfor koncentrerer vi os nu udelukkende om disse mesterskaber, udtaler Pia Holmen.

Ansøgning om værtskab for VM 2010 skal være FINA i hænde senest den 1. oktober 2005.

For yderligere information kan Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion, kontaktes på telefon: 7743 4400 / e-mail: ph@svoem.dk

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger