0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM er første stop på vejen mod et succesfuldt OL

10-02-2024

To landsholdsprofiler repræsenterer Danmark til VM de næste syv dage.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Læs den udsendte pressemeddelelse her.

 

Tag efter tag bliver der kortere til de Olympiske Lege i Paris. To af de tre danske svømmere, som allerede har sikret en dansk nationsplads, er Helena Rosendahl Bach og Julie Kepp Jensen.  

 

Som led i deres OL-forberedelser stiller begge landsholdsprofiler til start ved VM efter en succesfuld kortbanesæson, og SvømDanmarks nye landsholdschef Thomas Stub ser frem til at følge de to danskere. 

 

”De er begge medaljetagere fra det seneste europamesterskab, så jeg er spændt på, om de sammen med deres daglige trænere kan overføre momentum. Der er blot et halvt år til sæsonens absolutte højdepunkt, så VM handler i høj grad om at gøre sig endnu flere erfaringer med henblik på at være bedst muligt rustet til at præstere sit ypperste til OL. Forhåbentlig præsterer begge svømmere på et niveau, der rækker til finalepladser, så de bliver matchet mod de bedste og den oplevelse rigere,” siger Thomas Stub.

 

Julie Kepp Jensen og Helena Rosendahl Bach bruger VM til at forberede sig på de Olympiske Lege i Paris.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Landsholdssvømmere har OL for øje 

Julie Kepp Jensen og Helena Rosendahl Bach har begge deltaget ved OL tidligere – senest i Tokyo. Her præsterede de at avancere til semifinalerne i deres individuelle løb, og de drømmer begge om at gå skridtet videre i Paris. For at drømmene skal blive til virkelighed, spiller VM en vigtig rolle. 

 

”VM minder på mange måder om OL, så jeg kommer til at teste nogle forskellige tekniske og mentale ting. VM skal give mig indsigt i, hvordan jeg svømmer den hurtigst mulige 50 meter fri til sommer, og det er det primære mål for min deltagelse,” siger Julie Kepp Jensen. 

 

”Jeg glæder mig til endnu et VM og til at stille op for Danmark. Det er fedt at kunne teste formen af til et stort stævne og få mere erfaring inden OL. Jeg glæder mig til at prøve nogle ting af, og så håber jeg at svømme mig i finalen på 200 meter butterfly – og så må vi se, hvad der sker. Vigtigst af alt er at lære hver gang og gå ud og have det sjovt,” siger Helena Rosendahl Bach. 

 

Til VM er det muligt at følge Julie Kepp Jensen fra A6/NTC i 50 meter frisvømning, mens Helena Rosendahl Bach fra Aalborg Svømmeklub stiller til start i 100- og 200 meter butterfly. 

 

Sådan gik det Danmark ved det seneste VM 

Svømmelandsholdet bestod ved det seneste VM på langbane i 2023 af fem svømmere. De noterede sig for følgende placeringer og rekordløb. 

  • To top-5 placeringer
  • Tre top-10 placeringer
  • Syv top-16 placeringer
  • En nordisk og dansk rekord

 

Flere vigtige konkurrencer i vente  

Svømmesportens mesterskaber kommer, vanen tro, som perler på en snor i et OL-år. Om blot fire måneder venter europamesterskaberne, inden OL står på mesterskabsmenuen en månedstid senere. Inden da gælder det blandt andet Danish Open den 11.-14. april, som er sidste mulighed for at kvalificere sig til førnævnte mesterskaber. 

 

Såfremt de danske holdkapper for damer i 4x100 meter holdmedley og 4x100 meter frisvømning fortsat er noteret for OL-kvalificerende tider efter VM, vil der endeligt blive svømmet om pladserne på de to holdkapper til Danish Open. Yderligere om kvalifikation til OL og EM her

 

Kort om verdensmesterskaberne 

VM på langbane afholdes 11.-18. februar i Doha. Indledende afsnit starter alle dage 07.30 (dansk tid), mens finaleafsnit starter 17.00 (dansk tid). 

 

SvømDanmark følger landsholdssvømmerne tæt på sine platforme. Følg med på svømmesport og Instagram allerede nu. 

 

Vigtige VM-links 


 


Cookieindstillinger