0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danske Bornebusch bliver nummer seks til EM i High Diving

19-08-2022

Det er første gang nogensinde, at det europæiske svømmeforbund afholder EM i High Diving.

Af: Klaus Bach Christensen

Historiens første europæiske medaljesæt i High Diving blev fredag aften uddelt i Rom. Danmarks bedste kvindelige og mandlige high divere deltager i europamesterskaberne, som altså er de første af sin slags.

 

Efter konkurrencerne startede i går, skulle vinderne for kvinderne i dag findes. Annika Bornebusch, der har vundet DM tre gange ud af lige så mange mulige, sprang sig til en pointtotal på 166, hvilket resulterede i en flot sjetteplads.

 

Til Dansk Svømmeunion udtalte hun umiddelbart efter sit sidste spring:

 

”Det er det største, jeg har oplevet som high diver, og jeg bliver helt rørt nu… Det er kæmpestort og megafedt, og jeg er virkelig stolt over, at jeg har sprunget med og vist nogle gode spring. Det har været vildt at være med og springe med high divere, som er blandt de bedste i verden.”

 

”Vi har kæmpet i over et år for at komme til EM og inden da, havde jeg aldrig sprunget fra 20 meter før. Vi lavede en plan for, hvordan det skulle lykkes os at kvalificere os, og vi har trænet hele vinteren uden at vide, om vi ville kvalificere os, eller om det overhovedet ville blive muligt at komme ud at springe fra 20 meter. Så jeg mærker bare en kæmpestor forløsning lige nu.” 

 

”Jeg er virkelig stolt af min springserie. Der er altid noget, jeg kan gøre bedre, men jeg er virkelig glad for mine spring.”

 

”Der er World Cups i High Diving, som jeg gerne vil inviteres med til, og så er der VM i High Diving, som jeg også gerne vil med til. Nu vil jeg nyde øjeblikket og så kigge mod nye mål efter.”

 

EM i High Diving fortsætter i morgen

Europamesterskabet for herrer afgøres først i morgen, hvor Danmark er repræsenteret med Jonas Madsen. Den danske high diver ligger på en foreløbig 15. plads med 166 point, men meget kan altså nå at ændre sig i morgen, hvor herrerne springer konkurrencens sidste to spring.

 

Du kan heppe gratis med på LEN TV fra 18.00-19.00.

 

Dansk Svømmeunion ønsker Annika Bornebusch og hendes trænere stort tillykke med det flotte EM-resultat og ønsker Jonas Madsen og landsholdet held og lykke til konkurrencerne i morgen.

 


 


Cookieindstillinger