0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM i High Diving for allerførste gang, og Danmark er med

18-08-2022

Annika Bornebusch og Jonas Madsen repræsenterer Danmark ved at springe fra 20 og 27 meters højde, når EM i High Diving afvikles for første gang nogensinde.

Af: Dansk Svømmeunion. Foto: Jesper Grønnemark

Fra den 11. til den 21. august afholder LEN de 36. europæiske mesterskaber i vandsport i den italienske hovedstad, Rom, og for første gang nogensinde er High Diving på programmet.

 

På trods af at vi bor i et af Europas fladeste lande, er vi repræsenteret med to high divere: Annika Bornebusch og Jonas Madsen. De har begge en baggrund i olympisk udspring, og i juni måned fik de begge guldmedaljer om halsen til DM for tredje år i træk. Nu er de udtaget til det allerførste EM i High Diving.

 

”Det er vildt fedt. Tænk at kunne sige om 10 år, at vi var med til det første EM i High Diving,” siger Annika Bornebusch.

 

3 dage og 4 spring fra 20 eller 27 m

Det vækker også begejstring hos Dansk Svømmeunion at have danske high divere med til EM:

 

”Udspringssporten er inde i en spændende udvikling, som vi så senest under DM-ugen, hvor High Diving var et stort tilløbsstykke. Det er vigtigt med gode rollemodeller, som unge udspringere kan spejle sig i, og derfor glæder det mig meget, at vi har atleter, som har niveauet til at være med på den europæiske scene. Det bliver spændende at se, hvor langt vi kan være med i konkurrencerne,” siger Morten Hinnerup, der er udviklingschef i Dansk Svømmeunion.

 

Læs mere om baggrunden for High Diving som sportsgren her.

 

Konkurrencerne i High Diving foregår fra den 18.-20. juni, og i løbet af de tre dage skal de springe fire gange hver. Damerne springer fra 20 meters højde, mens herrerne springer fra 27 meters højde. Jonas Madsen har brugt sommeren på at rejse gennem Europa for at finde steder at træne, så han kan vænne sig til at springe fra så høje luftlag.

 

”Der er ingen steder i Danmark, hvor der er højt nok at springe fra. Jeg har netop været i Area 47 i Østrig, fordi det er det eneste sted i Europa, hvor det kan lade sig gøre. Det bliver vildt fedt at springe fra den højde til EM,” siger Jonas Madsen.

 

Ønske om at udbrede sporten – især til kvinder

High Diving er ikke en særligt udbredt sport – det er ikke mange, der har fysikken og vovemodet til at springe fra konkurrencehøjderne. Derfor kender Jonas Madsen og Annika Bornebusch mange af de andre high divere, der er udtaget til EM. De er enige i, at det er et rigtig skarpt felt, og ingen af dem regner med at få medaljer om halsen.

 

”For os handler det mere om at vise, at vi er nogen i Danmark, der kan det her. Vi vil gerne udbrede sporten og samtidig øve os i at være med i konkurrencerne,” siger Annika Bornebusch.

 

Annika Bornebusch er den eneste aktive kvindelige high diver i Danmark. Hun håber især, at hun med sin deltagelse i EM kan være med til at inspirere flere kvinder til at blive en del af sporten.

 

”Vi vil rigtig gerne have flere kvinder med. Jeg håber, der sidder nogle kvinder derhjemme, der synes, det ser fedt ud og ser, at der er en dansk kvinde med. Det betyder noget, at man ser nogen ligesom som én selv være en del af sporten,” siger Annika Bornebusch.

 

Praktisk information om EM i High Diving

Hvordan det kommer til at gå Annika Bornebusch og Jonas Madsen under EM i High Diving, kan du følge gratis på LEN TV, når de deltager i konkurrencerne fra henholdsvis 20 og 27 meters højde. De fire spring foregår over tre dage – fra den 18.-20. august. Damernes kategori afgøres den 19. august, og herrernes afgøres den 20. august.

 

På vores egne kanaler kommer vi også til at følge konkurrencerne tæt, så hop endelig ind og følg med på Svømmesport, Instagram og Facebook. Ligeledes kan du følge High Diving Denmark på Facebook og Instagram.

 

Læs mere om EM i High Diving på det officielle website. Se programmet for konkurrencerne her.

 

Danmark repræsenteret i flere discipliner

Under EM er Danmark repræsenteret i flere discipliner. 14 svømmere har kvalificeret sig til EM på langbane (11.-17. august), kunstsvømmerne Mia Heide og Karoline Christensen deltager i teknisk duet og fri duet (11.-15. august), og udspringer Laura Venetia Valore springer i kvindernes konkurrencer fra 1 og 3 meter vippe (15.-21. august).

 

Ved pressehenvendelser kontakt da:

Pressekontakt, Klaus Bach Christensen: 28305012 eller kbc@svoem.dk

Disciplinleder for udspring og High Diving, Victor Valore – victor.valore@gmail.com

Daglig leder af High Diving, Mads Vinther Søndergaard – madsvsoendergaard@gmail.com


 


Cookieindstillinger