0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion udtager udspringer og high divere til EM i Rom

14-07-2022

Laura Venetia Valore deltager igen ved EM i udspring, hun følges af high diverne Annika Bornebusch og Jonas Madsen, som begge debuterer med landsholdet.

Af: Klaus Bach Christensen

Fra den 11. til den 21. august afholder LEN de 36. europæiske mesterskaber i vandsport, og for første gang er High Diving på programmet. EM afholdes i Italiens hovedstad Rom, og konkurrencer i udspring og High Diving afvikles i dagene 15. til 21. august.

 

”På dansk udsprings vegne glæder det mig, at Danmark igen er repræsenteret til europamesterskaberne – og denne gang også i High Diving. Det er vigtigt, vi har atleter, som har niveauet til at være med på den europæiske scene, og det bliver spændende at se, hvor langt vi kan være med i konkurrencerne. Udspringssporten er inde i en spændende udvikling, som vi så senest under DM-ugen, hvor High Diving var et stort tilløbsstykke, så det er vigtigt med gode rollemodeller, som unge udspringere kan spejle sig i”, siger Morten Hinnerup, der er udviklingschef i Dansk Svømmeunion.

 

Udspring

Olympisk udspring har været på EM-programmet altid, og ved årets mesterskaber konkurreres der på 1 og 3 meter vippe samt på 10 meter platform. Dansk Svømmeunion har udtaget:

  • Laura Venetia Valore (Lyngby Udspringsklub af 2002) på 1 og 3 meter vippe

 

Laura Venetia har i en årrække repræsenteret det danske juniorlandshold ved EJM og debuterede ved EM for seniorer i Budapest 2021. Laura træner til dagligt i Sverige ved Malmö Kappsimningsklubb og repræsenterer i Danmark Lyngby Udspringsklub af 2002.

 

Da Laura Venetia er eneste danske udspringer, har Dansk Svømmeunion valgt at lave en aftale med det svenske svømmeforbund om trænerdækning, så hun følges af sin daglige træner Pär Berg.

 

High Diving

High Diving, som har været en separat sportsgren anerkendt af FINA siden 2015, har sin debut i EM-regi, hvor italienerne er de første til at afvikle disse konkurrencer. Der konkurreres på 20 meter for damerne og 27 meter for herrerne.

 

High Diving (eller cliff diving) var igennem mange år en nichesport, men er indenfor få år vokset frem som en stærk pendant til olympisk udspring. Således vokser gruppen af aktive atleter i sporten kraftigt i disse år, og hvor Europa for få år siden kun havde en god håndfuld atleter i sporten, så kan mange europæiske lande nu byde ind med én eller flere atleter.

 

Dansk Svømmeunion har udtaget:

  • Annika Bornebusch (FREM Odense) på 20 meter platform
  • Jonas Madsen (FREM Odense) på 27 meter platform

 

Som træner for de to atleter:

  • Nicolai Fjord Larsen (FREM Odense)

 

Annika og Jonas har begge en baggrund i olympisk udspring og har indenfor de seneste tre år suppleret med High Diving, som de begge konkurrerer indenfor. Således er begge high divere regerende danske mestre efter at have vundet DM tre år i træk.

 

Annika Bornebusch trænes til dagligt af Mads Vinther Søndergaard (FREM Odense), mens Jonas Madsen trænes af Nicolai Fjord Larsen. Den internationale high diver Alain Kohl er tilknyttet det danske High Diving-projekt som ekstern rådgiver og har planlagt atleternes udvikling frem mod EM sammen med de to danske trænere.

 

Nicolai Fjord Larsen har flere års trænererfaring fra internationale stævner, og han debuterede i landshold-regi ved nordiske mesterskaber i Finland 2021 som assisterende landstræner.

 

Fra venstre: Laura Venetia Valore, Jonas Madsen og Annika Bornebusch.

Foto: Eventmedia

 

Perpektiver

For Dansk Svømmeunion er deltagelse på seniorniveau i såvel olympisk udspring som High Diving et udviklingsområde.

 

Dansk udspring var indtil 2016 været fraværende fra EM i mere end 15 år, men ved EM i London i 2016 var vi igen på bassinkanten. Målsætningen for dansk deltagelse er at kunne kvalificere til finalerunderne. For Laura Venetia Valore er det kun anden gang, hun deltager ved internationale mesterskaber og fokus er derfor på at etablere rutine og skabe erfaring for deltagelse i flere internationale mesterskaber i de kommende år.

 

Indenfor High Diving ser vi en stærk udvikling af miljøet omkring sporten, som skaber udviklingsmuligheder, der skal afprøves op mod den internationale konkurrencescene, som udvikles i disse år, hvor både anlæg og events står i kø for at booste sporten. Både Annika Bornebusch og Jonas Madsen har meget konkurrenceerfaring, men er nye i feltet af high divere. Fokus er derfor at opnå stabilitet i deres springserier og etablere erfaring i at konkurrere ved internationale mesterskaber.

 

Ved pressehenvendelser, kontakt da: 

Udviklingschef, Morten Hinnerup – moh@svoem.dk

Disciplinleder for udspring og High Diving, Victor Valore – victor.valore@gmail.com

Daglig leder af High Diving, Mads Vinther Søndergaard – madsvsoendergaard@gmail.com

Pressekontakt, Klaus Bach Christensen - 28305012 eller kbc@svoem.dk


 


Cookieindstillinger