0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Højt sundhedsmæssigt niveau bag rekorder ved DM på kortbane

22-12-2020

Den danske svømmeelite viste tegn på spændende udviklingstendenser i Helsingør.

Af: Klaus Bach Christensen

Det historisk lange danmarksmesterskab i svømning sluttede i går aftes i Helsingør Svømmehal. I kortbanebassinet har først landets hurtigste damer og dernæst herrer sat hinanden stævne og konkurreret om de eftertragtede DM-medaljer. De otte mesterskabsdage er afholdt efter sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer og i tråd med bekendtgørelsen for eliteidræt, der er udstukket af Kulturministeriet.

 

Sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach glæder sig over, at det lykkedes at afholde et opdelt danmarksmesterskab for svømmere på det øverste konkurrenceniveau i Danmark med gode sportslige proportioner. 

 

- Bag afholdelsen af danmarksmesterskaberne ligger der et imponerende antal timer fra frivillige og ansatte i såvel Helsingør Svømmeklub, Helsingør Svømmehal, Helsingør Kommune og Comwell Borupgaard som i Dansk Svømmeunions Sportsafdeling og Medlems- og Udviklingsafdeling. Stor tak til alle de involverede. Jeres store indsats har stor betydning for vores mange træningsmiljøer – både i den øjeblikkelige situation og på den længere bane, siger Lars Green Bach og fortsætter:

 

Video: Hvordan er det at speake for en næsten mennesketom svømmehal?

 

- Samtidig kan vi alle glæde os over et højt sundhedsmæssigt niveau for mesterskaberne og en meget stor ansvarlighed fra de deltagende svømmere, deres trænere og ledere i klubberne samt stævnets officials, dommere og stævneledelse. Alle har taget samfundssituationen alvorligt og levet op til de meget strenge retningslinjer, som mesterskaberne er blevet afholdt under. Svømmerne har derudover ladt sig teste for coronavirus forud for mesterskaberne for at sikre, at de ikke var smittede, ligesom vores test af svømmere og officials undervejs i mesterskaberne alle var negative. Det er gode og positive erfaringer, som vi tager med ind i 2021.

 

Rasmus Nickelsen fra Helsingør Svømmeklub svømmede med tiden 50.83 dansk rekord på 100 meter butterfly.
Foto: Lars Johannesen.

 

Video: Julie Kepp Jensen fra A6/NTC sætter ord på et stærkt DM.

 

Danmarksmesterskaberne for både damer og herrer blev afviklet uden tilskuere, og der var på intet tidspunkt mere end 30 personer i svømmehallen. Det betød, at trænerne var henvist til at livestreame det længeventede DM.

 

- Det har været en speciel oplevelse at overvære DM på afstand, men jeg er rigtig glad på svømmernes vegne over, at DM blev afholdt. Dagen derpå kan jeg konstatere, at den danske svømmeelite har udviklet sig positivt over det sidste år. Flere profiler svømmede personlige rekorder, og det ser umiddelbart ud til, at bredden er større, end den har været længe. Svømmerne har kun svømmet et løb pr. dag, så nye svømmere har budt sig til og snust til podieplaceringerne, hvilket forhåbentlig har givet smag efter mere, siger landstræner Stefan Hansen og uddyber:

 

- En nordisk rekord, tre danske rekorder og to juniorrekorder understreger, at der er blevet svømmet hurtigt, og jeg håber, at svømmerne kan konvertere de gode takter på kortbane til langbanesæsonen, der venter lige rundt om hjørnet efter en velfortjent juleferie.

 

Video: Førsteholdstræner Matilde Pugholm Hvid fra Silkeborg Svømmeklub følger DM på afstand.

 

Alexander Aslak Nørgaard fra SIGMA Swim svømmede med tiden 7.32.77 dansk rekord på 800 meter fri.
Foto: Jesper Nielsen, STTfoto.

 

Se eller gense DM på kortbane

På vores YouTube-kanal har vi samlet løb og heats fra henholdsvis DM-K for damer og herrer. De to playlister indeholder også interviews med nogle af danmarksmesterskabernes hovedaktører. Fik du ikke set medaljevinderne i de forskellige løb, kan de ses på henholdsvis Instagram og SvømmeSport.

 

Alle resultater fra DM kortbane kan ses på LiveTiming.dk.

 

Til slut skal der lyde en stor tak til alle, der har hjulpet til i forbindelse med afholdelsen af DM på kortbane for damer og herrer. Det har været meget overvældende at mærke de stærke og meget passionerede kræfter, der er i dansk svømmesport. Det kan ikke siges nok gange, hvor meget I værdsættes.

 

Med ønsket om en god jul og et godt nytår.


 


Cookieindstillinger