0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

27
September
2021
28
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


DM Kortbane afholdes i tråd med alle retningslinjer

13-12-2020

Dialog med flere offentlige instanser har sikret et sundhedsforsvarligt DM-setup.

Af: Klaus Bach Christensen

Landets bedste svømmere skal for første gang i et år konkurrere, når danmarksmesterskaberne på kortbane begynder i morgen. Det er dog alt andet end et velkendt DM, der venter svømmerne, de deltagende klubber og svømmeinteresserede. Med udgangspunkt i Kulturministeriets retningslinjer for idræts- og foreningslivet har vi sammen med vores lokalarrangør Helsingør Svømmeklub vendt samtlige scenarier for at sikre svømmernes sundhed, så de trygt og forsvarligt kan deltage i årets DM Kortbane.

 

Professionel sport og professionelle atleter defineres af Kulturministeriet som værende udøvere, der konkurrerer på det øverste nationale konkurrenceniveau i Danmark. I svømning er det altså DM-kvalificerede svømmere med seniorkravtider.

 

Vores svømmeres sundhed har altid højeste prioritet. Derfor har vi forelagt Styrelsen for Patientsikkerhed danmarksmesterskabets sportslige setup samt dets rammer. Styrelsen har bekræftet, at forholdsreglerne i svømmehallen (afstande, grupperinger, rengøring m.v.) ikke giver grundlag for forøget smitterisiko. Sammen med ledelsen i Helsingør Svømmeklub har vi ligeledes været i dialog med Helsingør Svømmehal, Danmarks Idrætsforbund, Helsingør Kommune og Nordsjællands Politi.

 

Svømmerne holdes adskilt hele tiden

For det første afholdes først DM for damer (14.-17. december) og så for herrer (18.-21. december). For både damer og herrer gælder, at en lang række separate stævneafsnit hele tiden holder svømmerne adskilte, så der kun er en gruppe på højst 30 personer i svømmehallen ad gangen.

 

Den enkelte gruppes flow er ensrettet, så svømmerne kommer ikke tilbage til steder, hvor de tidligere har opholdt sig. Alle steder de kommer forbi bliver hurtigt rengjort i overensstemmelse med myndighedernes krav og retningslinjer for rengøring.

 

Svømmernes flow i detaljer:

  • Ved ankomst lukkes svømmerne ind i et særligt opsamlingsområde, hvor navne tjekkes og det kontrolleres, at det er de korrekte svømmere, der er ankommet til stævneafsnittet. Svømmerne skal bære mundbind, indtil de er kommet ind i omklædningsrummet.
  • Den samlede gruppe sendes ind i et omklædningsrum for omklædning og skift til konkurrencedragt.
  • Svømmerne lukkes ind i svømmehallen, når den forrige gruppe har forladt svømmehallen, og kontaktflader af rengjort. Her får svømmerne cirka 25 minutter til individuel klargøring til deres løb. Herefter et antal heats med op til seks svømmere i hvert heat, til alle svømmere har konkurreret. Svømmerne har under hele opholdet i svømmehallen deres eget afmærkede område, hvor de skal opholde sig, således afstandskrav overholdes hele tiden.
  • Efterhånden, som svømmerne afslutter deres løb, vil de få adgang til et omklædningsrum (ikke det samme som tidligere), og derigennem forlade svømmehallen som en gruppe. Svømmerne skal bære mundbind, inden de forlader omklædningsrummet.
  • Efter omklædning forlades bygningen og svømmerne afhentes.

 

Det sker efter svømmerne forlader Helsingør Svømmehal

Hver svømmer har kun mulighed for at deltage i et løb pr. dag. Det betyder, at svømmerne efter at have konkurreret hurtigt skal videre – enten hjem eller til Comwell Borupgaard. Hotellernes brancheorganisation har givet Comwell Borupgaard – efter dialog med Nordsjællands Politi – mulighed for at holde åbent i DM-dagene. På hotellet vil alt ophold og bespisning foregå efter samme principper som i svømmehallen. Det betyder, at sikkerheden samt krav om afstand og mundbind skal overholdes, og bespisning for svømmerne vil foregå isoleret fra de øvrige hold, og indtagelse af forplejning skal foregå på værelserne eller gruppeopdelt i et af hotellets mødelokaler. Holdenes deltagere skal desuden under hele eventet isolere sig fra deltagere fra øvrige hold og fra lokalbefolkningen i Helsingør.

 

Det understreges at shoppingture og anden færdsel i områder med mange mennesker på det kraftigste frarådes. Svømmere, der kommer langvejs fra, vil derfor leve i en form for boble, idet de kun er i Helsingør Svømmehal for at konkurrere og efterfølgende opholder sig på deres eget hotelværelse – i kort afstand fra svømmehallen.

 

Svømmere, der bor i lokalområdet, vil efter at have konkurreret blive eskorteret hjem, hvor de vil opholde sig til deres eventuelle næste konkurrence. De opfordres ligeledes til at isolere sig under eventen. Alle deltagere til danmarksmesterskabet vil dermed have minimal kontakt med omverdenen.

 

Foruden at opdele mesterskabet for henholdsvis damer og herrer har vi også valgt at gøre yderligere tiltag. Blandt andet vil der være forskellig officialbemanding til de to mesterskaber, ligesom trænerne ikke vil have mulighed for at overvære mesterskabet i svømmehallen.

 

DM på kortbane for damer starter i morgen klokken 09.30. Danmarksmesterskabet kan alle dage livestreames direkte via LiveTiming.