0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

26
September
2021
26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
27
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

World Cup, Berlin: To guld- og én bronzemedalje ved det afsluttende finaleafsnit

23-01-2005

Af: 35

To guld- og én bronzemedalje ved det afsluttende finaleafsnit ved World Cup i svømning i Berlin
De danske svømmere afsluttede en succesfuld uge med World Cup svømning på bedste vis. Således blev det til tre medaljer ved eftermiddagens afsluttende finaler, to af guld og én af bronze.
Louise Ørnstedt, STO95/Frem stod for eftermiddagens flotteste danske præstation i det hun på 100 m rygcrawl vandt guld og ydermere satte ny dansk- og nordisk rekord. Louise afgør løbet i forhold til ærkerivalen Antje Buschschulte fra Tyskland ved at afslutte de sidste 25 m meget stærkt. Louises tid blev 0.58.51, den gamle rekord lød på 0.58.76. En bemærkelsesværdig rekordforbedring tidspunktet på sæsonen taget i betragtning. De fleste danske svømmere ligger i øjeblikket i tung træning til den kommende langbanesæson. Louise afsluttede dermed en rigtig god uges World Cup deltagelse. I alt er det blevet til fire medaljer - to af guld, én af sølv og én af bronze.
Mette Jacobsen, West Swim Esbjerg var på ny suveræn på favoritdistancen 200 m butterfly og vandt en meget sikker guldmedalje. Mettes tid var ganske tæt på hendes danske og nordiske rekord sat tidligere på ugen under World Cup afdelingen i Stockholm. Således opnåede Mette tiden 2.05.90 og kunne dermed afslutte en succesfuld uges World Cup deltagelsen. Summen af Mettes World Cup anstrengelser løber op i tre medaljer - to af guld og én af sølv.
Eftermiddagens tredje danske medalje stod Julie Hjorth-Hansen, SIGMA/Birkerød, for i 400 m individuel medley. Julie tilbagelagde den lange medley distance i tiden 4.41.25 og opnåede en flot bronzemedalje. En tid der er meget tæt på Julie bedste tid nogensinde. Julie kan dermed vende tilbage til Danmark med tre medaljer. To af sølv og én af bronze.
Majken Thorup, Aalborg, svømmede også finale på favoritdistancen 50 m brystsvømning. Majken sluttede på en 6. plads i tiden 0.31.95. Majken vandt i Stockholm en bronzemedalje på samme distance og har dermed bevist at hun er tilbage igen efter et hårdt sygdoms- og skadesramt efterår.
Eftermiddagens sidste danske finale stod Jeanette Ottesen, Lyngby/Elitecenter, for i 50 m butterfly. Jeanette opnåede en 6. plads i tiden 0.26.83. En rigtig god tid og afslutning på World Cup-ugen for Jeanette. Tiden var kun få hundrededele af sekund over hendes tid fra EM på kortbane i december.
Lotte Friis, Sigma/Allerød, der ikke var i vandet under eftermiddagens finaler, kan også være meget tilfreds med sin indsats i den forgange uge. Det er blevet til én guld- og én sølvmedalje begge på favoritdistancen 800 m fri.
En meget tilfreds landstræner Mark Regan ser dermed tilbage på en god uge for dansk svømning. Resultatmæssigt har det været det bedste danske World Cup resultat nogensinde. Rigtig mange danske svømmere har fået uvurderlig international stævneerfaring og de danske svømmere har sat deres tydelige præg på de to World Cup afdelinger i Stockholm og Berlin. Samlet er det blevet til 37 finaler med dansk deltagelse og hele 13 medaljer fordelt på fem guld-, fem sølv- og tre bronzemedaljer.
Der kan ses flere resultater på www.omegatiming.com