0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

COVID 19 aflyser mesterskab

30-04-2020

Mens et mesterskab officielt er aflyst, er der er fortsat stor usikkerhed om afholdelsen af sæsonens andre mesterskaber.

Af: Klaus Bach Christensen

Siden nedlukningen af Danmark har Dansk Svømmeunions Sportsafdeling ugentligt orienteret om coronavirussens påvirkning på nationale såvel som internationale aktiviteter i regi af Dansk Svømmeunion. Her er seneste nyt.

 

Danske Open Masters Langbane 2020 - AFLYST

Det er i dialog med lokalarrangøren, Hillerød Svømmeklub, besluttet at aflyse Danske Open Masters Langbane (DOM-L) 2020. Baggrunden for beslutningen er, at det ikke er realistisk at kunne afvikle kombinationen af Hillerød Langbane Cup og DOM-L indenfor myndighedernes retningslinjer.

 

Dansk Svømmeunion beklager aflysningen.

 

Det er stadig usikkert om, sæsonens planlagte mesterskaber kan afholdes.

Foto: Jesper Nielsen.

 

Forårets og sommerens nationale mesterskaber

Det nuværende forsamlingsforbud mod at forsamle sig mere end 10 personer gælder frem til 10. maj. Myndighederne har ikke meddelt, om det efter den 10. maj bliver tilladt at forsamle sig flere end 10 personer.

 

Derfor kan vi på nuværende tidspunkt ikke melde om nyt for afholdelsen af henholdsvis DM, DJM, DM Årgang, Øst/Vest Børn eller Øst/Vest Årgang, end hvad vi gjorde torsdag den 16. april.

 

Internationale mesterskaber 2020 og 2021

Det internationale svømmeforbund FINA har fortsat ikke meldt noget nyt ud omkring VM Kortbane eller VM Langbane. Den manglende udmelding kan have betydning for, at LEN ej heller har meldt noget nyt ud om det udskudte EM Langbane.

 

Så snart vi er i besiddelse af nye informationer om de tre internationale mesterskaber, melder vi naturligvis ud herom.

 

EM Junior Langbane 2020

Det europæiske svømmeforbund LEN har heller ikke oplyst om nyt vedrørende afholdelsen af EM Junior Langbane. Så snart LEN melder nyt ud om det europæiske juniormesterskab, fortæller vi herom.

 

Nordiske juniormesterskaber langbane 2020

Senest 1. maj (i morgen) beslutter de deltagende nationer i samråd, om mesterskabet skal afholdes eller aflyses. Bliver der taget en beslutning inden, melder vi naturligvis ud herom. 

 

Udendørstræning

I den seneste udmelding kunne vi fortælle, at DIF i samråd med Sundhedsstyrelsen har tilpasset sine retningslinjer for udendørsidræt. De nye retningslinjer gør det blandt andet muligt at arrangere svømning i åbent vand samt udendørs dryland i mindre grupper.

 

Gode råd i forbindelse med svømning i åbent vand kan læses her.

 

Webinar: Ledelse i svømmeklubber

Dansk Svømmeunion er sammen med DGI Svømning gået sammen om at sætte fokus på ledelsesdelen i de danske svømmeklubber. Dette foregår som et webinar og forløber over to gange. Det første webinar afholdes i dag (torsdag den 30. april) fra klokken 20.00-21.00.

 

Tilmelding og yderligere info kan ses her.  

  

Den nuværende sundhedssituation skal tages i betragtning

Ovenstående informationer er baseret på de oplysninger, vi har dags dato. Der tages forbehold for, at sundhedssituationen i øjeblikket ændrer sig fra dag til dag og ofte i en uforudsigelig retning.

 

Dansk Svømmeunion opdaterer løbende oplysninger om COVID 19 på siden her.

 

Sportsafdelingen følger op på de ovenstående udmeldinger om en uge – dvs. torsdag d. 7. maj 2020.


 


Cookieindstillinger