0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt om udtagelser til internationale seniormesterskaber

19-03-2020

Sportsafdelingen orienterer om udtagelser til OL, EM, Great Danes og holdkap-projekt.

Af: Klaus Bach Christensen

Seneste nyt vedr. udtagelser til sommerens internationale seniormesterskaber samt information om planlagte landsholdsaktiviteter for foråret og sommeren 2020.

 

OL

OL forventes fortsat, jf. møde i IOC tirsdag den 17. marts, afholdt i perioden den 24. juli til 9. august 2020. Sportsafdelingen afventer fortsat en tilbagemelding fra FINA samt Danmarks Olympiske Komite (DIF) på muligheden for at justere de udmeldte nomineringskriterier.

 

Seneste nyt er, at arbejdet mod OL fortsætter, da det endnu er for tidligt at træffe en beslutning om, hvorvidt OL skal aflyses. Den historie kan I læse mere om her.

 

EM

På baggrund af den mere og mere omsiggribende sundhedskrise i Europa, har vi fået oplyst, at der afholdes møde i LEN den næstkommende lørdag. Her formodes LEN at tage stilling til afholdelsen af EM. På den baggrund har vi valgt at afvente, de beslutninger som LEN eventuelt måtte træffe i weekenden, inden vi endeligt beslutter, hvordan et dansk EM-hold vil blive udtaget.

 

Great Danes

For svømmerne, der er udtaget til Great Danes-gruppen i sæson 2018/2020, vil Irish Summer Nationals, 22. – 26. juli 2020 i Dublin fungere som dette års sommerstævne.

Grundet omstændighederne vil der ikke blive udtaget yderligere svømmere til Great Danes-gruppen og dette års sommerstævne.

 

Holdkap-projekt

På trænernetværksmøde den 7. januar offentliggjorde Sportsafdelingen to weekender for træningssamlinger hhv. den 17. – 19. april og 5. – 7. juni. Begge samlinger bliver desværre aflyst på grund af den verserende sundhedskrise, samt at generalforsamlingen i Dansk Svømmeunion er flyttet til den 5.-6. juni. Flytningen af generalforsamlingen kan man læse mere om her.

 

Som en del af generalforsamlingen afholder Sportsafdelingen dialogmøde. Her ønsker vi, at alle landets trænere har mulighed for at deltage.

 

Holdkap-projektets aktiviteter har vi valgt at flytte til efter sommerferien. Det betyder, at det bliver muligt at kvalificere sig til holdkap-projektet ved sommerens DM langbane.

Der vil forventeligt i løbet af maj blive sendt yderligere information ud omkring holdkap-projektet, både med hensyn til kvalifikation og events i den kommende sæson.

 

Der vil senere følge mere information om kvalifikation til Landshold og Udviklingslandshold i sæson 2020/2021.

 

Spørgsmål vedrørende udtagelse til ovennævnte stævner bedes rettes til landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen på telefon: 29311027 eller mail: sh@svoem.dk

 

Den nuværende situation med COVID 19 skal tages i betragtning

Der hersker stadig stor usikkerhed omkring afviklingen af sportsarrangementer hen over sommeren 2020 – og i særdeleshed de internationale. Ovenstående informationer er baseret på de oplysninger, vi har dags dato. Der tages forbehold for, at tingene i øjeblikket ændrer sig fra dag til dag og ofte i en uforudsigelig retning.

 

Der vil komme en ny udmelding om en uge – dvs. torsdag d. 26. marts 2020, hvor vi vil opdatere med information om den nyeste udvikling vedr. aktiviteter i regi af Sportsafdelingen.

 

Venlig hilsen
LARS GREEN BACH
Sportschef

T: +45 44394455
M: +45 29206160
E: lgb@svoem.dk


 


Cookieindstillinger