0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Årets Ildsjæl 2018 er issvømmeren Mette BL Thomsen

20-04-2018

Fællesskab gennem isvand, det er prismodtagerens motto.
 

Af: Nora Thomsen

Netop nu længes mange danskere efter lune forårsdage, hvor vi kan ryste vinterens kulde af os. Det gælder nok ikke i samme høje grad aftenens modtager af Årets Ildsjæl 2018.
Blandt fire nominerede vaskeægte ildsjæle blev det Mette BL Thomsen fra Roskilde, der fredag aften i Idrættens Hus løb med prisen Årets Ildsjæl 2018. Her er Dansk Svømmeunion og medlemsklubber samlet i anledning af den årlige generalforsamling.

Mette BL Thomsen er om nogen en ildsjæl hvad angår arbejdet med at få issvømning på Danmarkskortet. Med stor ildhu har Mette således de senere år gjort en kæmpe indsats for at få issvømningen udbredt i hele landet.
Mette har rejst land og rige rundt og holdt foredrag om issvømningens fortræffeligheder. Det må til, hvis man, som Mette, arbejder ud fra en vision, der lyder, at Danmark skal blive Nordens førende issvømmernation med flest mulige aktive, hvor vi danner skole for andre nordiske lande. Ligeledes skal Danmark blande sig i toppen til både VM og OL.

Med til ovenstående hører også planerne om, at der skal afholdes DM’er i isvømning og at der skal bygges træningsfaciliteter udendørs rundt om i Danmark.

Det var Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem Danielle Keller, som stod for overrækkelsen af den fornemme pris. Og det var en meget glad prismodtager, der efterfølgende takkede for hædren.

- Tusinde mange tak for indstillingen og tak til Dansk Svømmeunion for nomineringen. Og jeg vil gerne sige tak til alle dem, der stemte på mig, som jeg betragter som en stemme på issvømningen. (…) Jeg tænker, lad os udvikle sporten her hjemme, så lad mig komme ud og holde foredrag for jeres medlemmer for vi skal ud og issvømme alle sammen. (…) Tusinde tusinde tak for prisen.Årets Ildsjæl 2018 - Mette BL Thomsen (t.h.) sammen med bestyrelsesmedlem Danielle Keller fredag aften i Idrættens Hus. Foto: Dansk Svømmeunion.

Forud for aftenens kåring har været en proces hvor først alle interesserede har kunnet fremsende indstillinger til Dansk Svømmeunion. Dernæst har et fagligt udvalg vurderet de indkomne indstillinger og udvalgt fire kandidater til prisen. Herefter er afgørelsen nået via en offentlig afstemning på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

Se tidligere modtagere af prisen her.


 


Cookieindstillinger