0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ærgerligt afbud fra Mie Ø. Nielsen til sommerens VM på langbane

28-04-2017

Holdet til VM bliver desværre uden 20-årige Mie Ø. Nielsen fra Aalborg Svømmeklub. 

Af: Nora Thomsen

Udmeldingen kommer oven på Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, hvor Mie klarede VM-kravet individuelt i både 100 m rygsvømning og 50 m rygsvømning. Hertil var Mie med til at sikre opnåelse af VM-kravtid i damernes 4 x 100 m medleyholdkap og 4 x 100 m fri. Kort tid efter Danish Open udtog Dansk Svømmeunion VM-truppen, hvor Mie da også fortsat var en del af holdet.

 

- Efter længere tids overvejelser har jeg set mig nødsaget til at fravælge deltagelsen i VM her til sommer. Jeg føler ikke, at jeg er mentalt klar til at svømme et internationalt stævne på højeste niveau lige nu. Siden de Olympiske Lege i Rio har jeg kæmpet med at genfinde motivationen for konkurrencer. Det er dog ikke lykkedes i tilstrækkelig grad endnu, og dertil har jeg døjet med sygdom, som har gjort det svært at komme ordentligt i gang, udtaler OL-medaljevinder Mie Østergaard Nielsen og fortsætter:

- Beslutningen skal også ses i lyset af, at jeg har tænkt langsigtet frem mod de Olympiske Lege i 2020, og derfor føler jeg, at jeg har brug for luft fra større stævner lige nu. Efter sommerpausen regner jeg dog stærkt med at være klar til forberedelserne frem mod EM i København til december, lyder det afslutningsvis fra Mie Østergaard Nielsen.

I Dansk Svømmeunions Sportsafdeling er der lige dele forståelse og ærgrelse over Mies beslutning om et afbud til sommerens VM.

- Jeg ved, at det har været et svært dilemma for Mie at træffe denne beslutning. Det er da også forklaringen på, at den først kommer nu, hvor Sportsafdelingen allerede har udtaget holdet til VM. En Mie i fysisk og mental topform ville naturligvis kunne have bidraget rigtig positivt til vores VM-hold - sportsligt såvel som personligt. Så derfor ærgrer vi os naturligvis over, at hun ikke kommer med. På den anden side har jeg fuld forståelse for afbuddet og baggrunden herfor. VM i svømning stiller enorme fysiske og mentale krav til svømmerne, og i det lys er det en meget seriøs tilgang Mie har vist, når hun har oplevelsen af, at hun ikke kan møde de sportslige krav lige nu, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:   


- Mie har brug for en time-out til at genfinde den motivation og drivkraft, der er så afgørende for at kunne konkurrere på allerhøjeste niveau og for at kunne gå på jagt efter nye meritter i de kommende år. Over en lang svømmekarriere er det jo ikke et enkeltstående VM, der er afgørende for det samlede billede af en svømmer af Mies kaliber. Men det kan måske netop være et enkelt mesterskab, der bliver dråben, der får bægeret til at flyde over og skaber en tilstand af udbrændthed. Et sådant scenarie er der selvfølgelig ingen, der har en interessere i, og vi er naturligvis klar til at støtte bedst muligt op om Mie i den nuværende situation, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach afslutningsvis.

 

Mies afbud får ikke betydning for nogle af de øvrige svømmeres udtagelse til VM. De øvrige udtagne svømmere, i de holdkapper som Mie har været med til at kvalificere, har enten klaret individuelle kravtider, eller også vil der være andre svømmere på holdet, som kan gå ind på en af positionerne i holdkapløbene.

Mie har tilbragt den seneste måned på en træningslejr i Virginia og vender efter denne weekend retur til Danmark, hvor hun fortsætter den daglige træning i Aalborg Svømmeklub. I stedet for VM forberedelser vil træningen nu være fokuseret omkring arbejdet med nogle specifikke udviklingsområder, der kan bidrage til den fortsatte udvikling af Mie som international svømmer.

VM i Budapest, Ungarn, finder sted i perioden 23. – 30. juli.
Det danske VM-hold kommer til at udgøres af 15 svømmere.
Officiel hjemmeside: http://www.fina-budapest2017.com/en/home

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
Mie Ø. Nielsen kan kontaktes på mobil 40 17 30 96 når hun er hjemme i Danmark igen fra mandag den 1. maj 2017. Vi beder pressen respektere dette og dermed lader Mie få dansk grund under fødderne, før eventuelle opkald foretages.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger