0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Kick off på Novo Nordisk AquaFit på Kobæk Strand den 26. juli

21-07-2016

Et tre-årigt projekt som skal skabe glæde ved vandaktiviteter for børn på Julemærkehjem

Af: Mette Skat Nielsen

Dansk Svømmeunion og landets i alt fire Julemærkehjem har indgået et tre-årigt  samarbejde med Novo Nordisk om projektet Novo Nordisk AquaFit. Nu er detaljerne på plads og samarbejdet kan begynde. Det markeres ved et kick off arrangement på Kobæk strand den 26. juli, hvor børn fra Julemærkehjemmet i Skælskør er parate til at være de første til at kaste sig ud i sjove vandaktiviteter.

Om projektet
Projektets formål er, på én og samme tid, at gøre det sjovere at motionere i vand under ophold på Julemærkehjem samt styrke børnenes lyst til at fortsætte med vandaktiviteter i en lokal svømmeklub efter endt ophold.

Der er tale om et nyt sundhedsfremmende projekt, der gerne skal række ud over børns ophold på Julemærkehjemmene og således sikre, at den glæde og begejstring, som opleves i forbindelse med selve vandaktiviteterne på hjemmene, skaber en interesse og et mod hos børnene til at fortsætte efter endt ophold på Julemærkehjemmene. Her er det således håbet, at børnenes positive erfaringer vil gøre det attraktivt at blive medlem af den lokale svømmeklub.

Over 2000 børn på Julemærkehjemmene kan få gode oplevelser med svømning

Projektet er målrettet børn og unge fra landets fire Julemærkehjem, det vil sige børn og unge i alderen 7-14 år, der kæmper med overvægt, ensomhed og mobning. Projektet vil forløbe over en tre-årig periode fra juli 2016, og kommer til at kunne få indflydelse på 2250 børn i perioden.


Glæde i Dansk Svømmeunion og Julemærkehjemmene over samarbejdet med Novo Nordisk 
Idéen til projektet er skabt i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion og Julemærkehjemmene. Og her er der glæde over støtten fra Novo Nordisk og samtidig forhåbninger om, at projektet vil skabe inspiration hos børnene til at fortsætte det aktive liv efterfølgende. Mette Skat Nielsen, Novo Nordisk AquaFit projektleder og konsulent i Dansk Svømmeunion udtaler:

- Vi er utrolig glade for, at Novo Nordisk har valgt at støtte projektet, som nu giver os mulighed for, sammen med Julemærkehjemmene, at nå en målgruppe, som er vigtig for os at hjælpe. Vi ønsker generelt at skabe sjove og motiverende rammer for udøvelse af vandidræt for alle målgrupper, og her er gruppen bestående af overvægtige børn og unge helt central for os. Med Novo Nordisk AquaFit håber vi at kunne inspirere en masse børn og unge til være aktive i vand – både under deres ophold på et Julemærkehjem, men også når de kommer hjem igen – eksempelvis i en af vores mange svømmeklubber, lyder det fra Mette Skat Nielsen, Dansk Svømmeunion.

Ifølge Mette Skat Nielsen medvirker sjove vandaktiviteter til at skabe fællesskaber, trivsel og selvværd, og Novo Nordisk AquaFit projektet forsøger dermed at sikre et sundt vægttab og forebygge inaktivitet, mistrivsel og på sigt udvikling af livsstilsygdomme, herunder diabetes.

Forstander Henrik H. Bøtkjær fra Julemærkehjemmet Skælskør udtrykker ligeledes stor glæde over, at Novo Nordisk har taget positivt imod idéen fra Julemærkehjemmene og Dansk Svømmeunion.

- Vi er stolte over, at Novo Nordisk har valgt at indlede dette samarbejde med os og Dansk Svømmeunion. Børnene glæder sig meget til, at projektet igangsættes, hvilket jo er rigtig godt. Det bliver forhåbentligt starten på et kommende og frugtbart samarbejde, som vil kunne sætte nye standarder for, hvordan partnerskaber kan dannes på tværs af virksomheder og organisationer, lyder det fra Henrik H. Bøtkjær, forstander, Julemærkehjemmet Skælskør.

Novo Nordisk: AquaFit kommer til at gøre en forskel

I Novo Nordisk ser man oplagte muligheder i projektet, som kan hjælpe overvægtige børn styrket videre i livet og samtidig skabe grobund for en fortsat sund livsstil. Herom udtaler Lene Kring, Manager, Campaigning & Identity:

 

- Da vi blev præsenteret for idéen, skulle vi ikke overveje det i lang tid, før vi tog beslutningen om at støtte det økonomisk. AquaFit kommer til at gøre en forskel for Julemærkehjemmenes børn og unge. Vi vil gerne være med til at øge børnenes glæde ved aktiviteter i vand, og dermed også styrke selvtilliden og børnenes lyst til at fortsætte med fysiske aktiviteter, som eksempelvis svømning, også efter endt ophold på Julemærkehjemmene. Da vi arbejder inden for diabetes, ved vi kun alt for godt, hvor meget det betyder i en tidlig alder at oparbejde de gode vaner omkring motion og en aktiv livsstil.

 

 

Arkivfoto: Julemærkehjemmet Skælskør

 

 

Novo Nordisk AquaFit byder på et bredt program af vandaktiviteter
Noget af det, som vil være gennemgående for det tre-årige projekt, er aktivitetsdage, som vil blive planlagt og gennemført af Dansk Svømmeunion. Fokus vil være på at give børnene gode oplevelser med aktiviteter i vand. Disse aktiviteter vil eksempelvis være AquaChamp-mærkesvømning, livredning og anderledes vandaktiviteter, som udfordrer børnenes svømmetekniske egenskaber og giver dem indblik i en lang række forskellige vandaktiviteter.

Gennem projektet vil personalet på Julemærkehjemmene tilbydes livrednings- og svømmetræneruddannelse, således at de er klædt bedst muligt på til at give børnene sjove, udfordrende og sikre oplevelser i vand.

Efter børnenes 10-ugers ophold på Julemærkehjem vil familien, i samarbejde med Julemærkehjemmet og Dansk Svømmeunion, sættes i kontakt til en svømmeklub i familiens nærområde.


Om kick off på Kobæk Strand den 26. juli
Julemærkehjemmet i Skælskør indleder det tre-årige projekt med aktiviteter på Kobæk Strand den 26. juli. Her vil dygtige instruktører fra Dansk Svømmeunion guide børnene gennem en lang række punkter, som både inkluderer regulære vandaktiviteter og sjov samt indsigt i mere alvorlige emner som hjertelungeredning og livredning.

Program for dagen.

Pressen er velkommen – husk tilmelding
For spørgsmål og tilmelding til kick off arrangementet henvises til Dansk Svømmeunions konsulent, Mette Skat Nielsen, på mobil: 29 16 04 23.
Tilmelding senest mandag, den 25. juli klokken 16.00.

Kontaktpersoner:

Dansk Svømmeunion 

Mette Skat Nielsen, Novo Nordisk AquaFit projektleder/konsulent

T:29160423 / 44394481 – E: msn@svoem.dk

 

Julemærkehjemmet Skælskør
Henrik Hougaard Bøtkjær, forstander

T: 5819 4967 / 6165 6712 – E: henrik.botkjaer@julemaerket.dk

 

Novo Nordisk

Anne Margrethe Hauge, Media Relations Manager – Media Relations

T: 44448888 / 4442 3450 – E: amhg@novonordisk.com  


 


Cookieindstillinger