0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny pointtabel

20-02-2005
Dansk Svømmeunion har besluttet at anvende Fina Point Scoring fremover. Pointtabellen er blevet lagt i såvel Grodan programmerne som DO-data programmerne.

Af: 39

Det europæiske svømmeforbund LENs pointtabel ("Den tyske pointtabel") udløb med udgangen af 2004, og vil ikke blive udgivet mere.
Det internationale svømmeforbund FINA har besluttet, at en ny pointtabel "Fina Point Scoring" skal bruges ved alle deres stævner. Denne pointtabel anvender samme formel som LENs tabel; men tiden for 1000 point er ikke verdensrekord tiden, det er gennemsnittet af de 10 bedste tider nogensinde i den pågældende disciplin.
FINAs pointtabel gælder ligesom LENs tabel for 4 år ad gangen: fra sommer-OL til sommer-OL. Yderligere oplysninger om pointtabellen og et beregningsprogram findes her på FINAs hjemmeside.

Dansk Svømmeunion har besluttet at anvende Fina Point Scoring fremover. Pointtabellen er blevet lagt i såvel Grodan programmerne som DO-data programmerne.

For at anvende den nye pointtabel skal

  • brugere af Wingrodan hente filen "Tider1000-poengDenmark.dta" og indlæse den i fremtidige Wingrodan stævnedatabaser. Yderligere oplysninger findes på www.simgrodan.dk.
  • brugere af DO-data Tider, Konkurrence og Holdstævne hente en ny udgave af programmerne her.
Grodan programmerne har i øjeblikket en afrundingsfejl, så der kan være 1 points forskel mellem Grodans og DO-datas resultat. Fejlen er rettet i næste udgave.


Hvis nogen ønsker at lægge den nye beregning på deres hjemmeside, har vi lavet en webside, som man er velkommen til at kopiere. Siden findes her.

De nuværende nåletider er fastlagt ud fra den tyske pointtabel og fortsætter uændret frem til september 2005. På det tidspunkt vil FINAs pointtabel blive taget i brug.


 


Cookieindstillinger