0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

27
Oktober
2020
28
Oktober
2020
Svømning - Svømmetider
Klubmesterskab, Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Modul 7 - Overdommer

30. januar Vejle (Del 1)

 Næste arrangement

29
Oktober
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3609
Durup Svømmehal (Aflyst)
31
Oktober
2020
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off20-3600
Idrætscenter Midtfyn
31
Oktober
2020
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 SG20-3423
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Integration: Vi går efter muligheder og løsninger, der matcher virkelighedens verden

    Tags:

28-04-2016

Formand Kjeld Egebo Larsen savner en nuanceret debat og roser HSK for sit initiativ.

Af: Nora Thomsen


Af formand i Dansk Svømmeunion: Kjeld Egebo Larsen.Vi har i Dansk Svømmeunions bestyrelse fulgt gårsdagens debat i medierne - og ikke mindst på de sociale medier – omkring Hovedstadens Svømmeklubs (HSK) integrationsprojekt. Der er behov for en betydelig mere nuanceret debat end den, som har raset i det forløbne døgn.

Kritikken af HSK’s integrationsprojekt er hovedsagelig gået på, om det reelt er et integrationsprojekt eller i stedet snarere et segregationsprojekt. Og her er der behov for et mere nuanceret syn på sagen. Integrationen ligger nemlig ikke i gardiner eller kønsadskillelsen, men derimod i det videre forløb for blandt andet muslimske børn, hvoraf mange ellers ikke var blevet inddraget i dansk foreningsliv – også sammen med børn fra den vestlige verden – herunder danske. De bliver inddraget i en idræt, de får mulighed for at udvikle sig og uddanne sig til svømmeinstruktører eller hjælpetrænere, hvilket allerede er sket. Som trænere er de på kursus og med på træningslejre, hvor begge køn deltager. Det er her integrationen slår igennem. Sikkert ikke for alle, men det er første skridt på integrationsvejen for nogle af deltagerne.

HSK har sat en vigtig debat i gang og fortjener anerkendelse for det arbejde, de har lagt i integrering af nogle unge i Tingbjerg. Det er en skam, at historiens vinkling i Berlingske Tidende og pressen generelt ikke giver et retvisende billede af klubbens arbejde. Man bør læse hele pressemeddelelsen fra HSK for at få det rette indtryk af projektet.

Pressemeddelelsen kan læses her.
Af pressemeddelelsen fremgår det også, at projektet er støttet økonomisk af Københavns Kommune og derfor er godkendt kommunalpolitisk.
Projektet er ydermere støttet af Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvilket ligeledes fremgår af pressemeddelelsen.

Kritikken af HSK er hård og unuanceret. Det er for nemt bare at sige, at det ikke er god integration. Debatten skal være konstruktiv, så den kan medvirke til at vi flytter os i integrationsspørgsmålet. I Dansk Svømmeunions værdigrundlag står, at rollen som et af dansk idræts største specialforbund forpligter i forhold til både vores medlemmer, klubber og samfundet. Det har HSK levet op til. De har åbnet dørene for en række minoritetsgrupper, som ellers ikke ville blive indlemmet i den danske foreningsverden. Nøjagtigt, som det ligeledes er foregået i en række andre danske svømmeklubber, hvor det har været ganske normalt at etablere særlige hold for minoritetsgrupper.

Dansk Svømmeunion har yderligere som overordnet mål, at alle børn i Danmark skal lære at svømme. Det ville da være optimalt, hvis de 250 piger i Tingbjerg havde kunnet gå til svømning uden gardiner og på blandede hold. Sådan forholder det sig bare ikke i virkelighedens verden. Social integration tager tid, og HSK’s initiativ er første skridt på vejen, som forhåbentlig fører til, at børnene og deres forældre senere i livet får et mere dansk syn på foreningskultur og danske værdier.

Det er vigtigt, at paraplyorganisationerne DIF og DGI samt landets idrætsforeninger tager del i den vigtige opgave, som integrationsprocessen er – det er vi villige til i Dansk Svømmeunion. Derfor vil vi også på den nært forestående generalforsamling starte en debat med klubberne om, hvordan vi sammen løfter vores del af ansvaret for den svære integration i Danmark.
Her håber jeg på en konstruktiv dialog, som ikke kun ser verden sort-hvidt, men som vil gå efter muligheder og løsninger, der matcher virkelighedens verden.

Kjeld Egebo Larsen
Formand, Dansk Svømmeunion