0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nationale udtagelseskriterier til OL er nu godkendt

26-03-2015

Kriterierne er udarbejdet i tæt samarbejde med DIF og Team Danmark.

Af: Nora Thomsen

Med blot 500 dage til OL, kan Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion nu offentliggøre de nationale OL-udtagelseskrav.

Nedtællingen til OL i Rio 2016 er i fuld gang, og der er nu kun små 500 dage til svømmesportens største sportslige begivenhed finder sted. Med godkendelsen af de nationale udtagelseskrav i svømning af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund, der også er national olympisk komite (NOC) for Danmark, kan kriterierne nu offentliggøres i god tid inden første kvalifikationsmulighed ved VM i Kazan i Rusland til august.

 

- Jeg er glad for, at en god og konstruktiv dialog med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark har resulteret i nogle ambitiøse udtagelseskriterier, som fokuserer på muligheder for kvalifikation, og hvor det centrale er, at de danske svømmere skal kunne præstere på højeste niveau ved OL i Rio. De centrale fikspunkter frem mod Rio bliver nu præstationerne ved VM i Kazan i år, Danish Open i 2016 og EM i London i 2016, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.

 

Aftalen om de nationale udtagelseskriterier for svømning til OL i Rio de Janeiro 2016 er blevet til i et tæt samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark på baggrund af FINAs internationale kvalifikationskrav og DIFs generelle danske OL-udtagelseskrav.

 

- Vi er i Danmarks Idrætsforbund optaget af, at de nationale udtagelseskriterier går efter højeste fællesnævner, så vores bedste atleter har mulighed for tidlig kvalifikation og de bedst mulige forberedelser efterfølgende. Det ved vi har betydning for de sportslige resultater ved OL, og vi er derfor tilfredse med, at udtagelseskriterierne i svømning har det rigtige fokus herpå, udtaler OL-chef i Danmarks Idrætsforbund, Morten Rodtwitt.

 

De nationale OL-udtagelseskrav kan ses her på Dansk Svømmeunions hjemmeside under "Svømning" > "Internationale kravtider". Gå direkte til oversigten her.

 

Yderligere oplysninger:

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, mobil 29 20 61 60.

OL-chef i Danmarks Idrætsforbund, og chef de mission for det danske hold til OL i Rio, Morten Rodtwitt, mobil 29 37 09 16.


 


Cookieindstillinger