0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Christiansborg Rundt 2013 – en stor svømmedag i hjertet af København oven på en regnvåd start

31-08-2013

En dejlig svømmedag - for både unge og ældre.

Af: Nora Thomsen

Først måtte stævnet udsættes to timer på grund af regnskyl. Dernæst åbnede himlen for sluserne da starten lød klokken 13.00. Men 13.20 gik det endelig løs til årets største danske åbent vand-svømmestævne. 
 
Dansk Svømmeunions store svømmebegivenhed Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten blev lørdag afholdt for syvende gang i de smukke rammer i hjertet af København. I alt cirka 2.000 svømmere deltog i begivenheden lørdag eftermiddag, hvilket er et langt større antal, end hvad Dansk Svømmeunion hidtil har haft tilmeldt den nu otte år gamle begivenhed.
 
Optakten til lørdagens svømmestævne var dog ikke uden en anelse dramatik, da et voldsomt regnskyl fredag eftermiddag resulterede i et mindre overskyl i kanalerne, som betød, at Københavns Vandmiljø-kontrol udsatte stævnestarten med to timer lørdag.
Da det så blev lørdag og klokken nærmede sig 13.00, gentog vejrguderne fredagens regnskyl – denne gang lige over stævnepladsen ved Den sorte Diamant. Den kraftige regn medførte et strømsvigt, som gav stævnet endnu en forsinkelse på 20 minutter før det langt om længe skulle lykkes at sende de første svømmere afsted. Men fra dette tidspunkt gik det så heldigvis derudaf uden flere forhindringer.
 
Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads. Og mens der i Havnebassinet og kanalerne blev svømmet afsted i forskellige tempi og varierede stilarter, blev der hygget på stævnepladsen med levende musik, Krügers kager og lækre frokostretter fra grill.
 
Rekordmange svømmere deltog i den festlige hovedstads-begivenhed  
Selve lørdagens store åbent vand-flagskib, Christiansborg Rundt, skulle være igangsat ved åbningstale af Københavns kulturborgmester, Pia Allerslev. Desværre betød førnævnte strømsvigt, at denne tale måtte opgives. Men Pia Allerslev fulgte spændt med, da de første svømmere begav sig afsted.
Svømmerne i Christiansborg Rundt blev sendt afsted fordelt på i alt 32 heat i løbet af lørdagen. Det var et spektakulært syn at følge de mange deltagere på deres vej i det forholdsvis rolige vand i Havnebassinet. Og publikum hjalp godt til med at sende de mange svømmere afsted med klapsalver overalt på pladsen. Herfra gik svømmeturen så afsted med retning mod Knippelsbro.
  
Vinder af Christiansborg Rundt 2013 blev på damesiden, i tiden 22,59, Lotte Friis (Sigma Swim Allerød) som mange vil kende fra elitesvømningen, hvor hun senest ved VM i Barcelona returnerede til Danmark med to sølvmedaljer samt en Europarekord i 1500 m fri. Lotte Friis viste lørdag, at uanset om vi taler klorvand eller havvand, så er den danske svømmer med helt i front. På andenpladsen kom den svenske deltager, Ellen Olsson, Skåre Swim Club, i tiden 24,16. Tredjepladsen gik til Mathilde Riis Sørensen, Esbjerg Svømmeklub, i tiden 24,55.
 
De tre hurtigste kvinder ved dagens udgave af Christiansborg Rundt, med vinder, Lotte Friis, i midten. Fotograf: Jesper Westley.
 
På herresiden blev det en anden af Danmarks EM-ambassadører, som vi glæder os til at følge ved EM - naturligvis i selskab med Lotte Friis - Anton Ipsen, når Danmark er vært for dette store mesterskab i Herning til december. Anton kan således også svømme rigtig stærkt både når det gælder klorvand og det lidt køligere og mere urolige havvand, som i kanalerne rundt om Christiansborg i dag. Anton Ipsen fra Sigma Swim Birkerød vandt Christiansborg Rundt i tiden 22,06.
Nummer to blev den svenske svømmer, Rasmus Ericsson, Skåre Swim Club, i tiden 24,23, og ind på tredjepladsen kom Øyvind Loftheim, Svømmeklubben KVIK Kastrup, i tiden 24,53.
 
Tre stærke herresvømmere i åbent vand. Vinderne af Christiansborg Rundt 2013. Fotograf: Jesper Westley.
 
Dansk Svømmeunion hædrer hvert år den ældste herre- og damesvømmer ved Christiansborg Rundt. Dette også for at markere, at åbent vand-svømning ikke kun er for de unge og hurtige svømmere, men at det bestemt også kan være et frisk motions-tilbud til den ældre generation. 
I år gik hædren til præcis de samme to svømmere, som også sidste år modtog blomster og gaver for at være de ældste deltagere. Således blev det Sune Frederiksen, som igen i år løb af med hædren for at være den ældste herre, der havde gennemført Christiansborg Rundt. Sune er 78 år. Faktisk har Sune været ældste herresvømmer ved de seneste tre udgaver af Christiansborg Rundt. På damesiden var Elisabeth Schubert stævnets ældste deltager med sine 70 år.
 
82 hold svømmede Krüger Stafetten
Også den festlige firemands-stafet, Krüger Stafetten, blev et tilløbsstykke i år. Med 82 hold tilmeldt Krüger Stafetten var der i år tale om mere end en fordobling sammenlignet med sidste års i alt 37 hold.
Deltagerne i Krüger Stafetten svømmer præcis den samme rute som svømmerne på den individuelle distance. Her er de to kilometer blot inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den traditionelle Christiansborg Rundt svømning ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.
 
Vinderholdet i Krüger Stafetten 2013 blev Sigma Swim Birkerød i tiden 23,47.
 
Dagens hurtigste stafet - vindere af Krüger Stafetten 2013. Fotograf: Jesper Westley.
 
Resultater
Resultatlisten for Christiansborg Rundt kan ses her.
Resultatlisten for Krüger Stafetten er endnu ikke offentliggjort, men vil kunne ses på www.openwater.dk i løbet af kort tid.
 
Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2013 blev afholdt i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant og Politiken (mediepartner).
Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv, REMA1000 og Carlsberg Kildevæld.
 
For yderligere information om Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2013 kan, foruden nedenstående, også udviklingskonsulent Morten Hinnerup kontaktes på mobil: 2916 0903.
 
Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange af dagens deltagere vil være med igen til næste år, når der atter bydes velkommen til Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten. Som altid afholdes denne begivenhed den sidste lørdag i august måned – således lørdag, den 30. august 2014.  
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger