0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mads Glæsner fratages guldmedaljen i 1500 m fri fra VKM 2012

17-06-2013

Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion udsendte søndag en pressemeddelelse i forbindelse med, at den danske topsvømmer, Mads Glæsner, har fået en dopingdom af FINAs dopingpanel i Lausanne. Beskrivelsen af dommen, som den fremgik af søndagens pressemeddelelse, må nu præciseres, da FINA har understreget, at Mads Glæsner ikke blot mister sin bronzemedalje i 400 meter fri, hvor han blev testet positiv, men også mister sin guldmedalje i 1500 m fri ved samme mesterskab. Et løb, han svømmede to dage senere.

Dermed ender dommen for Mads Glæsner med at være på tre måneders karantæne, gældende fra 19. marts, samt fratagelse af både bronzemedaljen i 400 m fri samt guldmedaljen opnået i 1500 m fri.

Som beskrevet i søndagens pressemeddelelse blev Mads Glæsner testet positiv for stoffet Levmetamfetamine i forbindelse med 400 m fri finalen den 14. december. To dage senere, den 16. december, blev Mads Glæsner verdensmester på maratondistancen 1500 m fri. Her blev danskeren testet negativ.

De officielle papirer fra FINAs dopingpanel, som Dansk Svømmeunion har været i besiddelse af siden fredag aften, beskrev ikke klart, hvorvidt dommen inkluderede fratagelse af både bronzemedaljen og guldmedaljen. Det var ikke muligt for Dansk Svømmeunion at få kontakt med FINA i weekenden. Dansk Svømmeunion var af den overbevisning, at dommen skulle læses således, at der ikke var tale om en fratagelse af Mads Glæsners guldmedalje i 1500 m fri.

I dag, mandag, har Dansk Svømmeunion af FINA fået præciseret, at dommen også gælder fratagelse af den guldmedalje, som Mads svømmede sig til den 16. december.

Dansk Svømmeunion beklager den fejlagtige information udsendt søndag i en pressemeddelelse.

For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 2920 6161 og på e-mail: ph@svoem.dk


 


Cookieindstillinger