0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

24
September
2021
24
September
2021
24
September
2021
Svømning - Svømmetider
Nålestævne, Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

25
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3731
Idrætscenter Midtfyn
25
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3579
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet
25
September
2021
Dommere
ERC-instruktør og Livredderdommerkursus LDK21-3528
Metalskolen

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Dopingdom til Mads Glæsner

16-06-2013

Mads idømmes tre måneders karantæne samt fratagelse af VM-bronzemedalje.

Af: Nora Thomsen

Nedenstående pressemeddelelse er udsendt af Dansk Svømmeunion søndag middag:

Svømmeren Mads Glæsner er af Fina (det internationale svømmeforbund) blevet testet positiv for brug af et forbudt stof under VM på kortbane i december 2012. Fina idømmer Mads Glæsner tre måneders karantæne samt fratagelse af VM-bronzemedaljen i 400 m fri.

Ved en dopingkontrol under VM på kortbane i december 2012 i Istanbul blev den danske svømmer, Mads Glæsner, testet positiv for stoffet Levmetamfetamine. Den positive prøve blev afgivet efter Mads Glæsners finale på 400 m fri den 14. december, hvor danskeren vandt bronze.

Levmetamfetamine er et stof, som kan virke stimulerende på centralnervesystemet. Stoffet findes eksempelvis i den amerikanske, men ikke danske, udgave af Vicks inhalator, som bruges mod forstoppelse i næsen. Mads har selv forklaret, at der ved VM skete en forbyttelse af netop en amerikansk og dansk Vicks inhalator. De to produkter ligner fysisk hinanden. Mængden, der blev målt i den aktuelle test, var minimal.
Stoffet levmetamfetamine indgår som et ”specificeret stof” under den milde kategori på dopinglisten.

Den danske svømmer blev ved samme stævne to dage senere, den 16. december, da han blev verdensmester i 1500 m fri, testet negativ.


Mads Glæsner udtaler selv:
- Det var et kæmpe chok, da jeg blev informeret om den positive test, og det har siden da fyldt utroligt meget i mit liv. Jeg har altid taget stærkt afstand fra alle former for doping og kunne på ingen måde finde på at indtage nogen former for ulovlige stoffer med vilje og med hensigt på at forbedre mine præstationer. Jeg er dog glad for, at der endelig kommer en ende på tingene, og jeg igen kan flytte mit fulde fokus tilbage på svømningen, lyder det fra svømmeren Mads Glæsner.

Dansk Svømmeunion rystet over sagen
- Det ryster mig, at vi har fået en sag som denne. I Dansk Svømmeunion har vi en utvetydig nul-tolerance-politik, når det gælder doping, siger Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion, og fortsætter: - Vi taget klart afstand til doping, hvilket vi også italesætter overfor svømmerne fra en meget tidlig alder.

Direktør Pia Holmen håber, at den positive opbakning i befolkningen til de danske topsvømmere nu ikke kommer til at lide et knæk på grund af den ulykkelige sag. – Det er vigtigt for os i dag at slå fast, at ingen af de øvrige topsvømmere, som deltog ved VM, er involveret i den konkrete sag, som nu er endt med en dom til Mads Glæsner, siger Pia Holmen.

Selvom det er svømmernes eget ansvar, hvad, der indtages af både kosttilskud og medicin, udgør det i Dansk Svømmeunion et vigtigt og centralt emne, som løbende italesættes overfor svømmerne. – Vi råder vores svømmere til generelt at være yderst påpasselige og forsigtige med indtagelse af alle former for medicin og kosttilskud, fortæller Pia Holmen.

Mads Glæsner, som var udtaget til det danske svømmelandshold af Dansk Svømmeunion i forbindelse med VM på kortbane i december, har siden 2010 opholdt sig i længere perioder i USA.

Sagen kort
Dansk Svømmeunion blev kontaktet og orienteret af det Internationale Svømmeforbund, FINA, om den positive prøve den 7. februar 2013. Mads Glæsner blev straks herefter kontaktet. Mads valgte at få sin B-prøve analyseret. Det skete den 6. marts i et laboratorium i Barcelona. B-prøven var positiv ligesom A-prøven. I forlængelse af B-prøven blev der afholdt en høring i FINAs dopingpanel fredag, den 14. juni, hvor Mads var til stede sammen med sine advokater. Med til høringen var også Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen. Sagen blev i umiddelbar forlængelse af høringen færdigbehandlet af FINAs dopingpanel og dommen afsagt, som altså lyder på tre måneders karantæne (gældende fra den 19. marts) samt fratagelse af bronzemedaljen i 400 m fri.

To doping-sager på kort tid
Det er blot en uge siden at Dansk Svømmeunion måtte meddele, at den danske svømmer, Frans Johannessen, var blevet testet positiv i forbindelse med Danish Open i marts måned. Der var her tale om stoffet Terbutalin – et stof, som ses benyttet i behandling af astma og som indtages via en inhalator. Der er tale om to ærgerlige, men uafhængige sager, hvis tidsmæssige sammenfald beror på tilfældigheder.

- Det er klart, at det skaber ekstra frustration, at vi med kun en uges mellemrum må stå frem med to så ærgerlige sager, som tilfældet er her. Og det er af samme grund vigtigt at slå fast, at de to sager absolut intet har med hinanden af gøre, understreger direktør Pia Holmen, der derimod vurderer, at de to sager indikerer, at det er nødvendigt med en styrkelse af kommunikationen overfor svømmerne omkring indtagelse af medicin og kosttilskud generelt.

For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 2920 6161 og på e-mail: ph@svoem.dk