0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Højt tempo i Bellahøj Svømmestadion på førstedagen af Danish Open

26-03-2013

Det blev både til en dansk juniorrekord samt flere svømmere under VM- og EJM-kravtider.

Af: Nora Thomsen

Dansk juniorrekord og flere svømmere under VM- og EJM-kravtider.


Tirsdag startede Danish Open i Bellahøj Svømmestadion. Her er alt på spil for Danmarks stærkeste svømmere, der skal forsøge at svømme kravtider hjem til henholdsvis sommerens VM og EJM.

I aftenens semifinale i 100 m brystsvømning lykkedes det for Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC) at svømme stabilitetskravet hjem i overlegen stil i tiden 1.06,55. (Stabilitetskrav: 1.08,50, gældende kravtid: 1.08,00).

Rikke kunne ”nøjes” med at klare et stabilitetskrav, idet hun allerede til OL i London havde svømmet under den gældende kravtid. Som det fremgår af ovenstående, havde svømmeren fra Frem Odense/NTC ingen problemer med at klare hverken stabilitetskrav eller den gældende VM-kravtid.

 

Senere samme aften var det Lotte Friis’ tur til at fremvise storform, da der stod 400 m fri finale på programmet.

Som i tilfældet med Rikke Møller Pedersen, lykkedes det også for svømmeren fra Sigma Swim Allerød/Nice, at svømme både stabilitetskrav samt gældende kravtid hjem i tiden 4.06,49. (Stabilitetstid: 4.10,72, gældende kravtid: 4.08,72).

 

Med i samme finale var også juniorsvømmeren Anina Nicole Lund (Sigma Swim Birkerød), som her præsterede at svømme under EJM-kravet i tiden 4.21,96 (kravtid: 4.23,93).

 

I 100 m fri finalen lykkedes det for Magnus Westermann (Herlev) at sætte dansk juniorrekord i 100 m fri semifinalen i tiden 50,36. Med den nye rekord blev Daniel Skaanings juniorrekord fra 2011 slettet og rekordtiden forbedret med 18/100 sekunder.

Med den flotte præstation formåede Magnus samtidig at svømme under EJM-kravet på distancen (kravtid: 51,16).

Også to andre drenge formåede at svømme EJM-kravet hjem torsdag aften på 100 m fri distancen. Således lykkedes det for Morten Bak Hansen (JGI/A6) og Daniel Steen Andersen (Horsens) at blive noteret for præcis samme tid – 51,16. Begge svømmere formåede således her at tangere EJM-kravtiden på distancen.

Talentudvikler i Dansk Svømmeunion, Michael Hinge, udtaler, at det tegner rigtig positivt for juniorherrerne og i særdeleshed i 4 x 100 fri ser det interessant ud. De tre ovennævnte udgør holdet sammen med Anton Bromer (AGF), der for første gang kom under 52 med 51,92.

 

I damernes 100 m fri semifinale formåede Julie Levisen (Aalborg) at svømme under EJM-kravet (kravtid: 57,04) torsdag aften i tiden 56,31. Et flot løb af Aalborg-svømmeren.

Danish Open fortsætter i morgen, onsdag, med indledende afsnit klokken 10.00. Således venter endnu en spændende konkurrencedag, hvor svømmerne skal kæmpe om at klare de forjættede kravtider til både EJM og VM.
 

Startliste og kravtider
Startliste til Danish Open:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/juniorlandshold/ejmkravtider211012.pdf


Kravtider til VM i Barcelona:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/kravtider/kravtidervmibarcelona2013.pdf


Kravtider til Europæiske junior mesterskaber:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/juniorlandshold/ejmkravtider211012.pdf


Livestreaming og livetiming
For de, der ikke har mulighed for at følge slagets gang live i Bellahøj Svømmestadion, er der mulighed for at følge alle finaleafsnit via livestreaming. Således har Dansk Svømmeunion indgået samarbejde med DR om livestreaming fra stævnet – se streamingen på DR’s hjemmeside på: www.dr.dk/sporten
Der er mulighed for at følge med på livetiming via: www.livetiming.dk


Kontakt
Spørgsmål vedrørende VM – herunder de kommende dages kvalifikationer – kan rettes til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 2920 6160. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 2049 5706.


 


Cookieindstillinger