0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rundt om Dansk Svømmeunions elitesatsning

16-10-2012

Efteråret er forandringernes tid i Eliteafdelingen. Læs en kort status her.

Af: Nora Thomsen

Mens sommeren nu er slået om i efterår og vi skriver oktober måned i kalenderen, er det også på flere måder blevet hverdag i Dansk Svømmeunion – og så alligevel ikke helt. De, som følger med i den organisatoriske udvikling i Eliteafdelingen, og som eventuelt har læst Svømmeplan 2016, vil vide, at det i lige præcis den afdeling er forandringernes tid. Nedenfor fremgår en kort status på, hvor langt vi er i processen, og hvad, der endnu er i vente. 


NTC – det Nationale Træningscenter

Som led i implementeringen af Svømmeplan 2016 er tidligere landstræner Paulus Wildeboer per 1. oktober tiltrådt som NTC-træner – en aftale, som er indgået med Dansk Svømmeunion for en fire-årig periode frem til OL i Rio 2016. Som titlen indikerer, så er Paulus Wildeboers fokus på de svømmere, som er tilknyttet vores nationale træningscenter (NTC).
Assisterende NTC-træner, Bas Jan Stam, er tilknyttet NTC frem til udgangen af marts måned 2013, hvor den nuværende kontrakt udløber. Bas har besluttet, ikke at fortsætte sit trænerjob i Danmark, men vil derimod rejse hjem til sin familie i Andorra, når kontrakten udløber.

Følgende svømmere er tilknyttet NTC for øjeblikket:
Lotte Friis, Sigma Swim Allerød, påbegynder træning i Nice, Frankrig, dette efterår.
Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup.
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød, påbegynder træning i Nice, Frankrig, dette efterår.
Rikke Møller Pedersen, Frem Odense.
Kelly Riber Rasmussen, Lyngby Svømmeklub.
Julie Aglund Lauridsen, Sigma Swim Allerød.
Sarah Bro, Sigma Swim Allerød.
Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub.
Martin Mathiesen, Hillerød Svømmeklub.
Pál Joensen, Aalborg Svømmeklub/Færøerne

Sportschef i spidsen for fremtidig Sportsafdeling
Som mange allerede ved, har Mikkel von Seelen overtaget jobbet efter elitechef Lars Sørensen og havde første arbejdsdag hos Dansk Svømmeunion den 1. oktober. Mikkels titel er imidlertid ikke ”elitechef” men derimod ”sportschef”. Således har Svømmeplan 2016 også indflydelse på jobindholdet for elitechefens efterfølger, som per 1. januar 2013 bliver chef for en Sportsafdeling og ikke, som nu, en Eliteafdeling. Således forestår et stort arbejde med at fusionere den eksisterende Eliteafdeling med Svømmesektionen i en ny Sportsafdeling.

Udfordringer i vente
For øjeblikket mangler vi en landstræner i Dansk Svømmeunion. Indtil der er en løsning på denne udfordring, varetages posten af sportschef Mikkel von Seelen og direktør Pia Holmen. Det er naturligvis kun en midlertidig løsning. Alt kommunikation til Dansk Svømmeunion hvad angår elitesvømning skal således gå via Mikkel von Seelen eller Pia Holmen.

Spændende tid for os alle
Som det fremgår af ovenstående er der livlig aktivitet i Eliteafdelingen dette efterår. Vi arbejder på højtryk med alle udfordringer, men må samtidig også sørge for at have den røde tråd in mente, som netop er omdrejningspunktet for Svømmeplan 2016. Derfor må håndteringen af ovennævnte udfordringer varetages med omhu og omtanke. Det er en spændende tid, nu, hvor vi skal føre vores tanker og idéer ud i livet i praksis.

For spørgsmål til den praktiske proces eller Svømmeplan 2016 generelt kan sportschef Mikkel von Seelen, kontaktes på telefon: 4439 4455, e-mail: mvs@svoem.dk
Direktør Pia Holmen kan kontaktes på telefon: 4439 4451, e-mail: ph@svoem.dk


 


Cookieindstillinger