0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion modtager OL-nationsplads i herrernes 4 x 200 fri

05-06-2012

Således er en længeventet besked fra FINA i hus og den danske holdkap en realitet ved OL.


Dansk Svømmeunion modtog Grundlovsdag besked om, at det internationale svømmeforbund, FINA, har tildelt Danmark en nationsplads i 4 x 200 m fri for herrer. En tildeling, der har været ventet med spænding af alle i dansk svømning, og som nu altså er blevet forløst med et positivt resultat.
Det betyder, at Danmark nu kan stille herreholdkappen til OL, samt at Daniel Skaaning (Swim Team Taastrup/VAT CPH) og Anders Lie (Farum/NTC) nu er udtaget til OL, og at de dermed er klar til at hjælpe Mads Glæsner (VI39/VAT CPH) og Pál Joensen fra Færøerne med at svømme holdkappen ved OL i London.

        
Daniel Skaaning (til venstre) og Anders Lie kan nu begge finde kufferten frem til brug til sommerens OL. 


Hele det danske OL-hold, inklusive Daniel Skaaning og Anders Lie, befinder sig i øjeblikket på højdetræningslejr i USA, hvor de forbereder sig til OL. I næste uge rejser holdet mod Europa og deltager ved Sette Colli i Rom fra den 14. – 16. juni. Sette Colli er den sidste internationale prøve for OL-svømmerne før det går løs i London. Det forventes dog, at svømmerne, når de stiller til start i Rom, vil være træningstunge og trætte oven på den lange rejse.


I skrivende stund er Mathias Gydesen således den eneste uafklarede af de nuværende OL-svømmere. Det vurderes af eliteafdelingen i Dansk Svømmeunion, at det er overvejende sandsynligt, at Mathias vil modtage en invitation fra FINA. Dette afgøres imidlertid først endeligt af FINA i slutningen af juni.

 

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.  


 


Cookieindstillinger