0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Masterssvømning: Russisk angreb på verdensrekord ved weekendens kortbane-DM for masters

09-03-2005

Af: 21

En række af verdens bedste masterssvømmere er samlet, når kortbane-DM for masters (DOM-K) skydes i gang lørdag, den 12. marts klokken 11.00 i SvømmeCenter Falster, Kringelborg Allé 3, 4800 Nykøbing Falster. Et DM, der i folkemunde har fået titlen Danish Open Masters Championship, fordi en lang række udenlandske svømmeklubber har meldt deres ankomst.

Bebudet forsøg på verdensrekord
Blandt de udenlandske svømmere er Dmetri Khodko fra Rusland, der har bebudet, at han går målrettet efter verdensrekorden i 100 meter individuel medley i aldersgruppen 45 – 49. Svømmeren fra Moskva har en lang international svømmekarriere bag sig, som begyndte allerede tilbage i 1970’erne.

Den danske verdenselite er med
Også Danmark præger verdenseliten i masterssvømning. Ved Masters-DM i Nykøbing Falster deltager både Lis Knutzen, Lyngby Svømmeklub og Guld-Grethe (Grethe Bentsen, red.) fra VAT89-Taastrup. Sidstnævnte har vundet ikke færre end 235 medaljer - heraf 195 af guld.
Grethe Bentsen, 74 år, har efterhånden været med i verdenseliten for masters i et par årtier, hvor hun har vundet guld ved både DM, nordiske mesterskaber, EM, VM samt World Masters Games, som er betegnelsen for OL for aktive seniorer med mere end 25.000 deltagere. Foruden svømning deltager Grethe Bentsen også i såvel marathonløb og mini-triathlons.

Lis Knutzen, i dag 85 år, genoptog sin svømmekarriere som 78-årig efter en pause på 66 år. Men siden er det også gået stærkt, og hun er i dag verdens bedste brystsvømmer i sin aldersklasse.

Solid forberedelse
De to danske guldpiger fortsætter trods de falmede dåbsattester deres internationale svømme-karriere. Således er de begge i gang med at planlægge rejsen til World Masters Games i Canada i juli måned, hvor der ventes mellem 25.000 og 30.000 deltagere og EM i Stockholm i august måned.
Forberedelserne til så vigtige begivenheder skal naturligvis være i orden, og derfor deltager de to ligeledes på en fællesnordisk masterstræningslejr på Club Lasanta på den canariske ø Lanzarote i begyndelsen af juni måned.

Om masterssvømning
Masterssvømning er konkurrencesvømning for seniorsvømmere over 25 år, og er opdelt i grupper med fem års intervaller, eksempelvis 25 - 29, 30 - 34, 35 – 39, hvor der kan sættes dansk, nordisk, europæisk og verdensrekord inden for hver gruppe.

Kortbane-DM for masters slutter søndag, den 13. marts.

For yderligere information kan Ken Andersen, Mastersudvalget, kontaktes på telefon: 2078 1525.

Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger