0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

17
Januar
2021
17
Januar
2021
Svømning - Svømmetider
Kidz Meet 3, Rungsted Kyst

Hørsholm Idrætspark, svømmehal (Aflyst)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

13. marts Korsør

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Store Heddinge

Official kurser

 Næste arrangement

18
Januar
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3650
Lyngby Idrætsby (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Elitecentret klar til ny sæson med både nuværende og nye svømmere

05-06-2003

Af: 21

Om end der er flere måneder til den nye sæson begynder på Dansk Svømmeunions elitecenter, har planlægningen af denne været i gang i længere tid.
 
Dansk Svømmeunion kan derfor her præsentere den gruppe af svømmere, som med sikkerhed vil være tilknyttet centret, når sæsonen 2003/2004 begynder i august måned.
 
Syv svømmere vil være fast tilknyttet centret: Mette Jacobsen (Farum/UST), Kathrine Jørgensen (Birkerød/SIGMA), Martin Jensen (Silkeborg), Fredrik Seistrup (Fredericia), Jakob Andkjær (VI39/VAT89), Anders Beck (Haderslev) og Jens Antonsen (Farum/UST).
(Nedenfor følger en mere detaljeret præsentation af hver enkelt svømmer).
 
Svømmere tilknyttet elitecentret vil modtage en række specialiserede tilbud omkring træning og udvikling.
 
Tilbuddene omfatter blandt andet:
- dryland, styrke- og fitnesstræning med specialtrænere
- biomekaniske tests
- fysiologiske tests
- 13 mulige vandtræningspas pr. uge
- mulighed for sparring med internationale svømmere
- deltagelse i specielt udvalgte internationale stævner og træningslejre
- madordning - fællesspisning med den øvrige "elitelandsby" fire gange ugentligt
- indkvartering i "elitelandsby-boliger"
- adgang til fuldtidsbemandet idrætsmedicinsk klinik omfattende blandt andet læge,
  fysioterapeuter, massør og diætister
 
Udover de ovenfor anførte svømmere forhandles der med flere svømmere om forskellige former for tilknytning til centret.
 
Det står imidlertid fast, at Birkerød/SIGMA svømmeren Julie Hjorth-Hansen, vil blive tilknyttet elitecentret via aftaler omkring brug af centret til daglig træning fire gange ugentligt.
 
Generelt er målsætningen for alle svømmere på elitecentret at udvikle sig til at nå internationalt niveau.
 

Præsentation af elitecentrets faste svømmere for sæsonen 2003/2004:Kathrine Jørgensen, SIGMA Birkerød - ny svømmer på centret
Kathrine Jørgensen er 19 år og går i 3.g som Team Danmark-elev på Virum Gymnasium (matematisk linie). "4.g" tages på Marie Kruses skole i Farum. Bor p.t. hjemme hos sine forældre i Birkerød men forventer at flytte til Farum inden for det næste halve år. Specialet er rygcrawl og hjemklubben Birkerød/SIGMA NS, hvor klubtræneren er Ejnar Larsen.
De bedste tider på kortbane (25m) er 0.29,62 i 50 m rygsvømning, 1.01,89 i 100 m rygsvømning og 2.13,49 i 200 m rygsvømning. De tilsvarende tider på langbane (50m) er 0.31,0 - 1.05,40 og 2.20,8.
Kathrines målsætning for det kommende år er kvalifikation til Europæiske Mesterskaber på kortbane i december 2003 og kvalifikation til EM i Madrid i maj måned 2004. På længere sigt er målet fortsat at kvalificere sig til de internationale mesterskaber og dér opnå finalepladser.Mette Jacobsen
, Farum UST - ny svømmer på centret

Mette Jacobsen er 30 år. Mette forventer at afslutte sin uddannelse som fysioterapeut i løbet af januar måned 2004. Mettes satsning er rettet mod OL 2004 i Athen, hvor hun vil deltage ved sit femte OL i træk. Mettes specialer er crawl og butterfly. Hun har i 12 år været trænet af Jens Glavind, men træner nu under Dansk Svømmeunions landstræner, Mark Regan. Mette har siden sin internationale debut ved OL i 1988 i Seoul svømmet utallige internationale medaljer og topplaceringer hjem for Danmark.
 
Martin Jensen, Silkeborg - ny svømmer på centret
Martin Jensen er 19 år og går på gymnasiet i 3.g på den fireårige Team Danmark ordning. Efter gymnasiet ønsker Martin at læse til ingeniør, eventuelt som kemi-ingeniør på DTU. Martin svømmer p.t. i Silkeborg og er trænet af Michael Hinge. Hans speciale er rygcrawl og medley. Martin har vundet medalje ved Danske seniormesterskaber i både rygcrawl og medley. I år 2001 ved Danske Mesterskaber på kortbane i Esbjerg, blev det til en bronzemedalje i 400 m individuel medley. I 2003 blev det til bronze i 200 m rygsvømning i personlig rekordtid: 2.03,48. Favoritdistancerne er 200 m rygsvømning og 200 m individuel medley.
Martin deltog i 1999 ved Ungdoms OL i Esbjerg i 400 m individuel medley, hvor han blev nr. 15. Skiftet til Elitecentret skal føre til forbedring af niveauet, så Martin på længere sigt kan kvalificere sig til internationale mesterskaber.


Jakob Andkjær
, VI39/VAT89

Jakob Andkjær er 18 år og stadig juniorsvømmer. P.t. træner Jakob i Vallensbæk IF 39/VAT89 og har i de seneste år været trænet af Karsten Olesen. Jakob går i 2. g på Falkonérgårdens Gymnasium, hvor han følger det særlige fireårige Team Danmark forløb. Efter sommerferien begynder Jakob i 3. g på gymnasium i Farum eller Birkerød. Specialet er butterfly, hvor det er blevet til blandt andet Nordiske Junior Mesterskaber, Danske Mesterskaber, mange danske juniorrekorder samt en enkelt dansk rekord. Jakob deltog i 2002 ved Europæiske Junior Mesterskaber og er kvalificeret til EJM 2003. Jakobs mål med sit skifte til Elitecentret er at forbedre sit nuværende niveau og markere sig internationalt. Drømmemålet er kvalifikation til OL i Beijing 2008, ellers ser Jakob meget frem til at udvikle sig i et miljø med andre svømmere med tilsvarende ambitioner.


Fredrik Seistrup, Fredericia - ny svømmer på centret
Fredrik Seistrup er 19 år og går i øjeblikket på Fredericia/Middelfart handelsskole (HHX). Går på Team Danmark ordning og er i øjeblikket ved at afslutte det tredje år. Efter sommerferien begynder Fredrik på Ballerup Handelsskole, hvor uddannelsen skal afsluttes. Har svømmet i 13 år og svømmer i øjeblikket for Fredericia med Martin Karup som træner. Fredrik er mellemdistance-svømmer (100 og 200 m) i butterfly og crawl. De bedste placeringer opnået ved internationale mesterskaber har været andenpladser ved Nordiske Junior Mesterskaber.
Fredriks bedste tider på kortbane: 100 m butterfly - 0.54,58 / 200 m fri svømning - 1.51,80.
Fredriks bedste tider på langbane: 100 m butterfly - 0.56,28 / 200 m fri svømning - 1.55,60.
Med skiftet til elitecentret håber Fredrik på at kunne opnå sparring med andre svømmere på højt niveau og derved løfte sit eget niveau op på internationalt niveau. Målsætningen er at forbedre teknikken og dermed tiderne og på den måde at kvalificere sig til internationale stævner. 


Anders Beck, Haderslev
Anders Beck er 21 år og læser til civilingeniør på DTU i Lyngby. Specialerne er 50 og 100 m butterfly samt 200 m fri svømning. I den seneste tid har Anders været nødt til at fokusere træningen omkring crawl grundet en skadet skulder, der ikke tillader træning i disciplinen butterfly.
Anders´ bedste resultater er en fjerdeplads til Europæiske Juniormesterskaber 2000 i 50 m butterfly (0.25,20), en 12. plads i 50 m butterfly til Europæiske Kortbanemesterskaber 2001 (0.24,23) og en femteplads i 4 x 200 m fri svømning til Verdensmesterskaberne på kortbane i 2002.
P.t. er Anders indehaver af den danske rekord i disciplinen 50 m butterfly på langbane i tiden 0.24,87.
Den kortsigtede målsætning er at svømme sig i en finale til Europæiske Kortbanemesterskaber 2003 i et af specialeløbene. På lidt længere sigt er OL-deltagelse det altoverskyggende mål. Her udover er målet at blive finalist ved VM 2005.
 
Jens Antonsen, Farum UST
Jens Antonsen er 20 år. Er født og opvokset i Struer. Jens flyttede i en alder af 18 år til Farum og elitecentret. Svømmede på dette tidspunkt for Holstebro men skiftede i efteråret til Farum/UST.
Specialet er medley og rygcrawl. I disse discipliner har Jens adskillige gange vundet danske mesterskaber. Jens deltog i 2001 ved EM på kortbane i Antwerpen.
Målsætningen for Jens er på kort sigt at forbedre sit niveau, så han på lidt længere sigt kan kvalificere sig til EM på langbane i foråret 2004. Jens arbejder p.t. som lærervikar og pædagogmedhjælper, men efter sommerferien forventes Jens at starte på den 1-årige HH.
 
 
For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på telefon: 7743 4406 / mobil: 2920 6160.
 
Venlig hilsen
Eliteafdelingen i Dansk Svømmeunion