0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen - Udsat til senere på foråret
Nørresundby Idrætscenter
30
Januar
2021
Andet
Dialogmøde i Dansk Svømmeunion
Online (ZOOM)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

30
Januar
2021
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager OM4 21-3580
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)
6
Februar
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3429
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

DMK: Hattrick i svømning og status på et veloverstået DM på kortbane

29-03-2004

Af: 21

Det må være et ægte hattrick at sætte rekord i både 400 m, 800 m og 1500 m fri svømning ved samme mesterskab.
Efter at have markeret sig flot i 400 m fri svømning torsdag med ny dansk juniorrekord og i  1500 m fri svømning fredag med både ny dansk senior- og juniorrekord, stod Lotte Friis klar ved bassinkanten da 800 m fri svømning blev sat i gang søndag aften.

Og den unge svømmer fra Allerød gjorde det igen. Med tiden 8.31,82 slettede Lotte dels Eva Mortensens seniorrekord på 8.33,83 fra marts måned 1990, dels slettede hun sin egen juniorrekord på 8.37,79 sat ved finalen i DM for Hold i november 2003.

Ud over søndagens to nye rekorder var tiden samtidig kvalifikation til både EM og VM på kortbane, så det var en glad svømmer der efterfølgende modtog medalje og klapsalver.
Ingen tvivl om, at Lotte Friis er dette års DM kortbane profil.

(Se søndagens resultater på www.svoem.dk)

Nedenfor følger lidt status på de fire travle dage i Århus Svømmestadion. Tre trænere fortæller, hvordan de har oplevet dette års udgave af DM på kortbane.

Tilfreds træner fra Allerød/Birkerød/SIGMA
Træner i SIGMA, Ejnar Larsen, er meget tilfreds med sine svømmeres præstationer ved dette mesterskab.
- Jeg kan kun være ovenud tilfreds. Svømmerne har overrasket mig flere gange, så det er meget glædeligt at køre hjem fra dette års DM på kortbane og tage fat på træningen igen. Det er meget spændende og utroligt stimulerende, når den hårde træning resulterer i så flotte præstationer, lyder det fra SIGMA-træner Ejnar Larsen.

Om Lotte Friis udtaler træneren:
- Lotte befinder sig i en fase for tiden, hvor hun præsterer flotte resultater uanset hvad, hun stilles overfor. Hun imponerer gang på gang.
Udover de flotte nye rekorder, som Lotte netop har sat, understreger Ejnar Larsen, at det også er herligt at kunne konstatere, at Lotte allerede nu har klaret såvel EKM som VKM kravtider.

Også en anden Allerød-svømmer, Frederikke Glæsner, har ved weekendens DM på kortbane klaret EKM-kravtiden i 200 m butterfly, hvilket er meget glædeligt, nævner træneren fra SIGMA.

Ejnar Larsen er ydermere meget tilfreds med at kunne konstatere, at holdkap-resultaterne er steget - især på sprintdistancerne.
At SIGMA sætter ny dansk rekord i 4 x 100 m holdmedley, skal da også lige med her.

Noget af det, som SIGMA-træneren ellers er allermest glad for at se ved det netop overståede DM på kortbane, det er, at de unge herresvømmere begynder at bryde igennem. Her vil der helt klart vokse flere spændende profiler frem i den nærmeste fremtid, vurderer Ejnar Larsen.

Ejnar Larsen om DM på kortbane 2004 generelt
-
Jeg synes, især holdkapperne er blevet meget flotte at følge. Her præsteres der virkelig flotte resultater fra flere fronter.

Endelig roser Ejnar Larsen de deltagende seniorsvømmere, som i maj måned skal til EM på langbane og derfor ikke p.t. er nedtrappede.
- Selvom svømmerne ligger i tung træning, så har vi her nogle profiler, som alligevel formår at levere varen, det er rigtig godt at se, slutter træneren fra SIGMA.

En tilfreds træner fra West Swim Esbjerg
Bo Jacobsen, træner i West Swim Esbjerg, er godt tilfreds med egne svømmeres præstationer.
Her fremhæver Bo især damernes præstation i disciplinen 4 x 50 m holdmedley, hvor klubben satte ny dansk rekord.
Også i herrernes 400 m fri svømning kom West Swim Esbjerg helt til tops og hentede således både guld og sølv med hjem til klubben.

Generelt har svømmerne fra West Swim Esbjerg vist gode takter ved DM på kortbane, hvilket har resulteret i mange medaljer til flere svømmere.
- Der er tydeligvis nye svømmere på vej, som bliver spændende at følge i fremtiden, så det ser alt i alt meget lovende ud, udtaler Bo Jacobsen.

Bo Jacobsen om DM på kortbane 2004 generelt
- Som helhed ser jeg mange gode tendenser rundt omkring i vores klubber.
Her fremhæver træneren eksempelvis SIGMA, Lyngby og Silkeborg.
- Jeg ser mange spændende unge svømmere rundt omkring, som nu begynder at banke på for alvor.

Alt er dog ikke kun rosenrødt omkring DM på kortbane, for træneren fra West Swim Esbjerg er ærgerlig over, at flere seniorsvømmere manglede og at de deltagende seniorsvømmere p.t. ligger i tung træning, da de er i gang med forberedelserne til EM på langbane.
- Det er ærgerligt, at vi til et DM på kortbane ikke har vores dygtigste svømmere med i fuldt nedtrappet tilstand. Det giver et skævt billede af, hvor stærke vores danske svømmere generelt er og betyder, at flere yngre svømmere tager over ved et sådant stævne.

Når det er sagt, har Bo Jacobsen dog ros til de svømmere, som netop nu ligger i tung træning.
- Det var tydeligt, at vores EM-kvalificerede svømmere ikke svømmede som de plejer, men de svømmede virkelig flot alligevel. Det kan godt være disse svømmere en god erfaring, at de oplever, at de rent faktisk kan præstere mere, end de selv tror, de kan, under tung træning, slutter Bo Jacobsen.

95 procent forbedringer hos Lyngby-svømmerne
Hos Lyngby var det en aldeles tilfreds træner, Mick Steen Nielsen, der efterfølgende gjorde status på fire travle dage i Århus.

- Vi har hentet 13 guldmedaljer, seks sølvmedaljer og tre bronzemedaljer med hjem til Lyngby ved dette års DM på kortbane, hvilket jo er helt fantastisk. Derudover har næsten alle svømmerne fra Lyngby leveret nye personlige rekorder, hvilket er næsten lige så glædeligt som de flotte medaljer, fortæller træneren fra Lyngby.

Mick fremhæver især Anders Frahm og Kristian Outinen, som hver har svømmet fire guldmedaljer hjem.
Endvidere fortæller den stolte træner fra Lyngby om Kristian Outinen, at han ved dette mesterskab har leveret 25 starter og trods et sådant krævende program formåede at svømme tre guldmedaljer hjem på sidstedagen. Dette vidner om en imponerende topform.

- Også Jeanette Ottesen har leveret varen trods det, at hun for tiden ligger i tung træning.
Jeanette Ottesen satte personlig rekord i 100 m butterfly og svømmede guld hjem til Lyngby, selvom hun ligger i tung træning. Imponerende præstation af det unge talent fra Lyngby, vurderede træner Mick Steen Nielsen søndag aften.

OM DM på kortbane 2004 generelt
Det har været et meget positivt mesterskab, synes jeg. Og det har været rigtig godt at opleve, at også flere mindre klubber formåede at nå med frem til finalerne.

For generelt savner træneren fra Lyngby, at flere klubber kommer med i front på enkelte distancer.
- Medaljerne tages af de samme store klubber gang på gang og det ville nu være sundt, om vi var flere klubber, som kunne gøre os helt i front, lyder det fra Mick Steen Nielsen.

Træneren understreger dog, at selve kvaliteten af stævnet har været udmærket og rent sportsligt har det været fire fremragende dage.

At seniorsvømmerne p.t. ligger i tung træning ser træneren fra Lyngby som de yngre svømmeres unikke chance for at komme med i forreste række.
- Den slags giver luft til nogle af vores mange andre dygtige svømmere.

Mick Steen Nielsen mener da også at det kom til udtryk i semifinalerne/finalerne, hvor bredden var godt repræsenteret.

Et flot stævne i Århus
Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2004 er nu afsluttet.
Stævnet er forløbet rigtig flot. Staben af hjælpere i AGF/Århus Svømmestadion har gjort et kæmpe stykke arbejde. De mange officials har sikret, at aktiviteterne i vandet er forløbet som de skulle.
Speaker Claus Lyder formåede som sædvanligt at gelejde svømmehallens tilstedeværende gennem fire forrygende dage i sikker og erfaren stil.
Dansk Svømmeunion takker alle hjælpere for et flot stævne.

Under mesterskaberne blev de tilstedeværende seniorsvømmere, som i maj måned skal deltage i EM på langbane, præsenteret.
Dette mesterskab er den næste store udfordring for nogle af dansk svømnings dygtigste svømmere.
Dansk Svømmeunion takker de 370 deltagende svømmere for fire dages spændende svømning og ønsker EM-truppen held og lykke til EM.

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion