0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM-K: Knap 450 svømmere samlet i Nærum til kamp om blandt andet VM, EM og World Cup pladser

25-10-2005

Af: 21

Der bliver travlhed, når Dansk Svømmeunion i samarbejde med Søllerød Svømmeklub afholder Danmarks Mesterskaber på kortbane i Rundforbihallen i Nærum. Som en følge af den ændrede sæsonopbygning er det første gang at et kortbane DM bliver afholdt som indledning på sæsonen.
63 klubber er repræsenteret ved det fire dage lange stævne med næsten 450 tilmeldte svømmere.

Kampen om viderekvalifikation
Ved mesterskaberne vil en del af de bedste seniorsvømmere, som ikke allerede har klaret kravtiden fokusere på at opnå kvalifikation til EM på kortbane, som finder sted i Trieste i december måned. DM i Nærum er sidste chance for at opnå kvalifikation. Nedenstående svømmere har allerede svømmet under det individuelle krav til EM på kortbane. Begge dameholdkapper, 4 x 50 medley og 4 x 50 m fri ser også ud til at have gode chancer for kvalifikation. 

Jakob Andkjær, VAT/Elitecenter
Louise Ørnstedt, STO95/Frem
Julie Hjorth-Hansen, Sigma Birkerød
Kathrine Jørgensen, West Swim Esbjerg
Lotte Friis, Sigma Allerød
Mette Jacobsen, West Swim Esbjerg  

Jacob
Carstensen, West Swim Esbjerg, og Jeanette Ottesen, Lyngby/Elitecentret, er også begge individuelt kvalificerede, men deltager ikke. 
Jacob Carstensen døjer stadig med de skader, som han har haft siden før VM. Af den grund har han valgt at melde fra til EM på kortbane.
Jeanette Ottesen, Lyngby/Elitecentret, vil ikke være til start ved det forestående kortbane-DM. Jeanette har i en periode kæmpet med motivationsproblemer. Hun har derfor, i samråd med elitecentertræner Ari Palve og landstræner Mark Regan, besluttet, at holde en kortere pause fra svømningen. Det betyder også, at Jeanette ikke vil være at finde på holdet til EM på kortbane.
 
Nogle af de bedste seniorsvømmere vil grundet det forestående EM på kortbane ikke være fuldt nedtrappede og dermed formtoppede til DM, idet der i kortbanesæsonen primært satses på internationale mesterskaber.
I den indeværende kortbanesæson har en række svømmere også andre mål end EM på kortbane.
Således afholdes der også VM på kortbane i Shanghai i starten af april 2006. Indtil videre har Jakob Andkjær, VAT/Elitecentret og Mette Jacobsen, West Swim Esbjerg, klaret kravtiden hertil.
Kvalifikationsperioden til VM udløber først ultimo december.

Yderligere vil der for de bedste seniorsvømmere også være World Cup kvalifikation at svømme om. Selvom sidste chance for World Cup kvalifikation først ligger i starten af december, udgør DM i Nærum den bedste reelle mulighed for flertallet af svømmerne.
De danske svømmere, som kvalificerer sig til World Cup, deltager ved afdelingerne i Stockholm og Berlin.
Også juniorsvømmerne har noget at kæmpe om ved DM i Nærum idet juniorlandstræner Michael Hinge, i ugen efter DM, vil udtage 14 svømmere til at repræsentere Danmark ved de Nordiske Junior Mesterskaber på Island. NJM afholdes primo december måned.

Udover at følge de mange svømmeres spændende kamp om viderekvalifikation, bliver det naturligvis spændende at se, hvor mange nye danske rekorder, mesterskaberne fører med sig samt, hvorledes, medaljerne vil komme til at fordele sig klubberne imellem.

Fire dage i selskab med eliten og nye svømmestjerner
Danmarks Mesterskaberne på kortbane forløber over fire dage - fra torsdag, den 27. oktober til søndag, den 30. oktober. Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.00.
Alle interesserede er naturligvis velkomne til at kigge forbi Rundforbihallen (Egebækvej 118, 2850 Nærum) og opleve masser af spændende løb, hvor både den kendte elite samt nye svømmestjerner vil deltage.

Kontaktperson under mesterskaberne er Lise Møller, leder af svømmesektionen, som kan kontaktes på mobil: 2013 7160.
Resultaterne kan følges løbende på hjemmesiden: www.simgrodan.dk/live

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Svømmesektionen

 


Cookieindstillinger