0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre danskere med ved sommerens EJM

14-09-2005

Selvom tre deltagere ikke lyder af meget, så var der dog tale om dansk rekorddeltagelse ved sommerens EJM i udspring i Rusland.

Af: 21

De tre danske deltagere ved EJM, som fandt sted den 10. - 14. august, var Johan Juel-Berg (13), Alexandra Michelsen (16) og Morten Lind (17). Alle hjemmehørende i Lyngby Udspringsklub.
 
Alexandra Michelsen er netop rykket op i gruppe A – aldersklassen 16-18 år, og det var derfor noget overraskende da hun kvalificerede sig allerede i år. Grundet diverse rygproblemer deltog Alexandra kun i 1 meter konkurrencen. Her blev det til en samlet placering som nr 19 ud af 26, med pointene 290,35 – godt 30 points fra hendes personlig bedste og en finaleplads. Men yderst positivt var det, at Alex trods sin unge alder trods alt kunne være med uden at falde igennem. Kun 6 springere i samme årgang (1989) var bedre end Alex, hvorved forventningerne til næste års deltagelse er yderst positive.
 
Det kun 13 årige udspringstalent Johan Juel-Berg, er netop er rykket op i gr. B – årgang 1990-91. Johan fik dog en uheldig debut, da han i sin første konkurrence på 3 meter vippen noget skuffende endte på en samlet sidsteplads med 300,20 points – 48 points fra personlig bedste og 31 points fra en finaleplads. Dette til og med på favorithøjden.
Dermed var presset forstærket inden Johans 1 meter konkurrence. Johan sprang dog en flot 1 meter konkurrence og endte på en samlet 14. plads med 285,50 points, kun 12 points fra en finaleplads. Johan har udviklet sig hurtigt de seneste 2 år, og det skal blive spændende at følge ham ved næste års mesterskaber.
 
Morten Lind, som gennem det sidste halve år har forbedret sig helt utroligt, springer sit sidste år som junior. På 1 meteren ligger Morten med fremme når det handler om sværdhedsgrader. Derfor var forventningerne til en finaleplads følgelig størst her. Men sådan skulle det ikke gå. Desværre for Morten kostede 2 kiks ham for dyrt, og han endte på 402,55 points – blot 4 points fra personlig men 24 points fra finalen.
På 3 meteren var forventningerne til en finaleplads imidlertid moderate. Men et brag af et udlæg og 314,75 points placerede Morten på en 10. plads efter 7. runde. Desværre tabte Morten endnu en gang terræn på de baglænsroterende, og var yderligere uheldig i afsættet på sit sidste spring. Trods en samlet pointsum på 456,95 og en tangering af personlig bedste resultat, var det i bakspejlet selvfølgelig bittert for Morten ikke lige at få den finaleplads med.


Morten, Alexandra og Johan uden for svømmehallen

Trods manglende finalepladser, er den samlede indsats godkendt. EJM i år var vel den hårdeste juniorkonkurrence nogensinde. Hårdere end VÅM og hårdere end EJM sidste år.
De sidste par år er kravene derfor også buldret opad. Således oversteg de forventede krav for en finaleplads i flere konkurrencer 20-30 points. Johans 300,20 points på 3 meteren, som i år udløste en sidsteplads, havde for ganske få år tilbage indløst en stensikker finaleplads.

Lars Aunbirk
landstræner, udspring


 


Cookieindstillinger