0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EJM-svømning (dag 3 - indledende afsnit): Dansk senior- og juniorrekord lørdag formiddag ved EJM 2005 

16-07-2005

Af: 21

Lørdag den 16. juli 2005 skulle vise sig at blive dagen, hvor rekorder sat tilbage i 1995 og 1996 blev slettet og udskiftet med nye fantastiske tider.
Således forstod Mads Glæsner, Allerød/Sigma/Elitecentret, at trykke den af på maratondistancen 1500 m fri svømning i lørdagens indledende afsnit.
Mads´ tid - 15.41,85 - er ny dansk seniorrekord og en forbedring af Jacob Carstensens (West Swim Esbjerg) gamle seniorrekord sat tilbage i 1996 med knap to sekunder.
Samtidig er det ny dansk juniorrekord med en forbedring af den gamle juniorrekord med mere end syv sekunder - en juniorrekord, som Jacob Carstensen satte tilbage i 1995.
 
Således en virkelig flot præstation af Mads Glæsner, som lagde taktisk ud og fulgtes side om side med den engelske svømmer Daniel Fogg på de første 700 m. Herefter rykker Mads en stund men bliver atter indhentet af englænderen. Men igen omkring de 1200 m rykker Mads, og denne gang holder han føringen flot til mållinjen.
Daniel Fogg noteres for tiden 15.42,61 mens Sebastian Verschuren fra Holland bliver tredje hurtigste svømmer i tiden 15.46,64.
 
I eftermiddag svømmes det hurtigste heat, således er Mads Glæsner, som minimum, sikret en niendeplads i denne disciplin.
 
Laura Papke sikrede sig en plads i eftermiddagens semifinale i 50 m rygsvømning, da hun i lørdagens indledende afsnit tilbagelagde de 50 m i tiden 30,99, som resulterede i en samlet delt 14. plads til svømmeren fra Haderslev sammen med Elisa Apstoli fra Italien.
Laura svømmer her et meget nervøst løb, men formår alligevel at nå en semifinaleplads, hvilket var målet i denne disciplin. Herfra kan alt ske, fortæller juniorlandsholdstræner Michael Hinge. Således har Laura Papke gode chancer for at nå en finaleplads, hvis marginalerne vil det, lyder det fra juniorlandsholdstræneren.
 
I lørdagens semifinale/finaleafsnit kan vi også glæde os til at følge KVIK Kastrups Tobias Urban Hansen i 100 m rygsvømning semifinale. I indledende løb blev Tobias noteret for tiden 59,97, hvilket lige præcis sikrede 16. pladsen og dermed den sidste semifinaleplads.
- Oven på KVIK Kastrup-svømmerens noget skuffende præstation fredag på den dobbelte distance, gjorde det rigtig godt at følge Tobias i lørdagens løb, fortæller juniorlandsholdstræner Michael Hinge fra Budapest. Således formår Tobias at komme flot igen oven på et skuffende løb, hvilket er godt at se.
 
Personlige rekorder
Det er også lørdag formiddag blevet til en række flotte personlige rekorder.
I 100 m fri svømning for drenge, blev det til en stor personlig rekordtid for Nicolai Graa Hansen, West Swim Esbjerg, hvor han noteres for tiden 53,46. Nicolai slutter som nummer 32.
 
Med i samme løb var også Johan Peen, Birkerød/Sigma, som ligeledes formår at sætte personlig rekord i tiden 53,26. Johan slutter på en samlet 30. plads.
 
Også i 50 m brystsvømning for drenge blev det lørdag til to personlige rekordtider til danske svømmere.
Chris Christensen, West Swim Esbjerg, sætter personlig rekord i tiden 30,57 - en tid, som rakte til en samlet 31. plads.
Martin Chabior, Gladsaxe, præsterer ligeledes personlig rekord, da han slutter på en samlet 35. plads i tiden 30,83.
 
Med ovenstående mange flotte præstationer i hus, kunne juniorlandsholdstræneren lørdag middag fastslå søndagens hold i 4 x 100 m holdmedley.
 
Her kommer holdet til at bestå af følgende svømmere:
Tobias Urban Hansen, KVIK Kastrup
Chris Christensen, West Swim Esbjerg
Mathias Gydesen, Allerød/Sigma
Johan Peen, Birkerød/Sigma
 
Endelig skal også pigernes holdkap i 4 x 100 m fri svømning fremhæves her. Den danske holdkap slutter som nummer 12 i tiden 3.57,26. Michael Hinge betoner her, at to af holdkappens svømmere - Maja Kruse (Lyngby) og Josephine Emilie Thomsen (Helsingør) har ventet på dette løb under hele EJM og dermed ikke tidligere under disse mesterskaber har været i vandet. Således præsterer holdkappen her samlet set et udmærket løb.
 
Holdkappen bestod her af:
Line Præst Lauridsen, West Swim Esbjerg: 59,23.
Amalie Brinkenfeldt, Lyngby: 59,92.
Maja Kruse, Lyngby: 58,76.
Josephine Emilie Thomsen, Helsingør: 59,35.
 
Eftermiddagens finaleafsnit begynder klokken 16.00.
 
Alle de danske resultater kan ses på: http://www.musz.hu/musz/eb_ifi_eng...head.page?nodeid=316
 
For yderligere information kan juniorlandsholdstræner Michael Hinge kontaktes på mobil: 2264 2865.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger