0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sommerens første Aqua Camps begynder på mandag

17-06-2005

Af: 21

På mandag begynder de første af en lang række svømmelejre eller Aqua Camps, som de også hedder, i regi af Dansk Svømmeunion.

Lejrene havde premiere sidste år, hvor klubberne tog godt imod det nye koncept. I år er antallet af svømmeklubber, som har lagt billet ind på afholdelse af én eller flere Aqua Camps vokset pænt, ligesom tilslutningen i klubberne tegner til at blive en succes over hele landet.

I Dansk Svømmeunion er man glade for at kunne konstatere, at antallet af interesserede i år er vokset og at stadig flere svømmeklubber ønsker at være med.
- Uanset hvor du bor og færdes, er der aldrig ret langt til nærmeste strand, bassin, svømmehal eller vandland. Derfor skal vores børn altid kunne begå sig sikkert og med omtanke, når der er vand inden for rækkevidde. Ved at deltage i en Aqua Camp får børnene netop styrket deres kendskab til det våde element, fortæller direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen, som fortsætter: - Børn, som deltager på en Aqua Camp her i sommerens løb, vil også blive præsenteret for en masse lege og aktiviteter i vand, så de oplever, at det, at befinde sig i vand, åbner for en masse andre muligheder end blot banesvømning, slutter direktøren i Dansk Svømmeunion.

Aqua Camp – også for børn, der ikke kan svømme
Aqua Camp-konceptet er målrettet børn i alderen 7 - 12 år. Deltagelse kræver ingen særlige forudsætninger, ligesom det ikke kræver medlemskab af en svømmeklub at få lov til at deltage. Der er også plads til at børn, som endnu ikke har lært at svømme, kan være med.

Om konceptet
En lejr forløber over fem dage. På programmet er blandt andet leg i vand og på land. Svømmeaktiviteter, dykning, udspring, skattejagt foruden indsigt i livredning, førstehjælp og sikre baderåd.
Aqua Camps kan holdes året rundt, således også eksempelvis i forbindelse med skolernes efterårsferie.

Knap 1.000 børn tilmeldt indtil videre
Samtlige lejre afholdes i tæt samarbejde mellem Dansk Svømmeunion og svømmeklubberne. I år drejer det sig om cirka 15 klubber – heriblandt Nuuk Svømmehal. Indtil videre er knap 1.000 børn tilmeldt, men antallet forventes at vokse over sommeren.

Samarbejdspartnere/sponsorer hjælper til
Sidste år blev lejrene hjulpet i gang med økonomisk støtte fra Bikubenfonden. I år må unionen selv sikre at økonomien i disse Aqua Camps hænger sammen.

Det betyder, at skal der krædses lidt ekstra om børnene, eksempelvis i form af udlevering af en goodiebag med små overraskelser og en t-shirt, er det nødvendigt at finde nogle virksomheder, der vil være med til at løfte lejrene. I år er det lykkedes at få etableret et samarbejde med ni virksomheder, der ser det som en god sag, at bakke op om disse lejre.

De ni virksomheder er:
Lån & Spar Bank (købt hovedsponsorat), Arena (taske og svømmebriller), blumøller (Sanex showergel, Neutral showergel og shampoo), Solvognen (frugt), Egmont Serie Forlag (bladene Olivia og Goal), Kavli (Sunmaid rosiner og FUN saft), Quaker Oats (guldkorn), Kims Chips (Sour Cream & Onion chips), Kyhl Reklame (rabat på t-shirts og tryk).

For yderligere information kan konsulent i Dansk Svømmeunion, Sanne Høck, kontaktes på mobil: 2920 6150.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger