0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vellykket trænerkonference i Haderslev

08-06-2005
77 trænere deltog ved Nordic Coaches Conferance i Haderslev. Det blev et vellykket arrangement, hvor kompetente herrer som Bill Boomer og Milt Nelms delte ud af deres viden. Læs mere og se billeder fra konferencen i artiklen.

Af: 21

I helgen gick Nordic Coaches Conferance av staplen i Haderslev, Danmark. 77 tränare var på plats och tog del av Bill Boomer, Milt Nelms och gäst demostratör Shane Gould.
 
Bill Boomer og Milt Nelms fortæller for en
lyttende forsamling.
 
Med mer än 30 år som föreläsare och tränare har Boomer massor att berätta och hans passion för simning utrycker sig i hans vilja att sprida sitt budskap om träning, teknik och simning i ett större samanhang än bara elit idrott.
 
Der blev også tid til et gruppebillede!
 
Milt Nelms är nu den person i världen som utvecklar Boomers idéer vidare tillsammans med Shane Gould. Hans sätt att utrycka sig med både bilder, teckningar och ord gjorde att Boomers tankar blir överskådliga och kan integreras lättare i träning.
 
Gode råd ved bassinkanten.
 
Efter att ha sett Shane Gould i action och sett hur hon "leker" med vattnet förstår man att tankarna runt detta är riktiga och att det är ett imponerande arbete de tillsammans gjort för att utveckla och förfina Boomers tankar kring simning.
 
Shane Gould demonstrerer bevægelser i
bassinet.
 
Tränerne som var på plats var väldigt nöjda och hade många nya tankar och teknikövningar med sig hem. Haderslev var en by många kunde tänka sig att återvända till. Nu närmast med Syd-Cup, som är en årgångs och senior tävling med försök och finaler, den 7-10 oktober som förra året hade 5 OS simmare på plats, däribland Therese Alshammar! Det finns också möjligheter att komma på läger i området.
 
Nästa gång Milt är i Norden är till Danska Simförbundets tränar konferans vilken jag rekomenderar till de tränare som har kort väg till Köpenhamn.
 
Mvh
 
Thorbjörn Holmberg