0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark slutter på tredjepladsen i kvalifikationsrunden til EM for spillere under 18 år

08-05-2005

Af: 21

Fredag aften ventede der det danske U18 landshold en stor mundfuld i kvalifikationsrunden til EM for spillere under 18 år, der spilles i Portugal i disse dage. Her stod nemlig de semiprofessionelle franske vandpolospillere klar som Danmarks modstander.
 
Det danske hold spillede under vanlig standard og uden gejst og tabte med hele 21 – 3, hvilket dog var lige i overkanten. Så gode var franskmændene heller ikke.
Benjamin Sigurdsson (Slagelse), kæmpede flot på centerpladsen og Emil Hansen (ligeledes Slagelse), fik scoret tre gange - heraf to på straffe.
 
Allerede lørdag formiddag skulle holdet i kamp mod de hollandske favoritter. De to første perioder blev klaret i flot stil men endte
dog 7 - 1 i hollandsk favør. Med lidt held i sprøjten kunne det danske mandskab såmænd have haft et par pinde mere på kontoen.
Målmand Karsten Keis (Herlufsholm), spillede flot, men kunne ikke stille noget op, da de rutinerede kræfter blev sparet for også at gemme energi til holdets sidste kamp mod værtsnationen Portugal.
 
Efter en hård dyst mod Portugal, hvor Benjamin Sigurdsson (Slagelse), Michael Petersen (Odense Frem), Emil Hansen (Slagelse) og Kasper Kornerup (Lystrup) kom på scoringstavlen, hev Danmark en sejr hjem på 7 – 6.
Christian Ohlsen (Lystrup) i målet og Michael Petersen (Odense Frem) reddede i fællesskab et nærgående portugisisk forsøg i kampens sidste sekunder.
 
Danmark slutter dermed på tredjepladsen – én plads fra EM-kvalifikation - efter en lang og hård turnering, der har vist, at holdet er på rette vej, men med et stykke op til de bedste endnu. Viljen til sejr og evnerne fejler ikke noget, og med mere international rutine i årenes løb, er det bestemt et hold med muligheder.
 
Vinder af turneringen blev Frankrig mens andenpladsen tilfaldt Holland.  
 
For yderligere information kan Kent Sørensen, leder af vandpolosektionen, kontaktes på mobil: 2074 8355.
 
Læs mere om turneringen på den officielle hjemmeside: www.qualificationyouthmen.org
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Vandpolosektionen

 


Cookieindstillinger