0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Priser overrakt ved Dansk Svømmeunions generalforsamling

18-04-2005
I forbindelse med generalforsamlingen lørdag, den 16. april, blev der overrakt to priser:Æresbevis og Livredningsprisen 2005 

Af: 21

Æresbevis til Søren Korbo
Formand Kaj Aagaard overrakte Dansk Svømmeunions æresbevis til Søren Korbo for mange års flot indsats inden for såvel dansk som international svømning.
 
Som dommer har Søren opnået en særdeles fornem international karriere.
Søren Korbo har siden 1996 været formand for det europæiske svømmeforbund LENs Svømmekomité. En post, som Søren overtog efter at have været sekretær i samme forbund i en årrække.
Søren Korbo bestrider alle funktioner ved de store internationale mesterskaber – har således eksempelvis fungeret som øverste chef ved både OL i Sydney i 2000 og ved OL i Athen 2004.
 
- Der er tale om en person, som er ekstremt respekteret for sin ordentlighed, sin planlægning og sin perfektionisme, lød det fra formand Kaj Aagaard, som fortsatte:
 
- Søren er kendt og respekteret på de bonede gulve i LEN og i FINA (…) de store fløjdøre åbnes, når man færdes sammen med Søren eller siger, at man er fra Danmark – for så kender man Søren Korbo, udtalte Kaj Aagaard.
 
Søren Korbo svømmede selv som dreng i Hermes fra 1953 – 1971 og blev senere dansk mester gentagende gange, ligesom han blev landsholdssvømmer. I perioden 1967 til 1987 fungerede Søren som svømmeleder i Hermes. Derefter som svømmeleder i Frederiksberg Idræts Union fra 1970 – 1986.
Også i DUKA-svøm har Søren Korbo været engageret både som amtskredsleder og som medlem af forretningsudvalget.
 
Efter at være svømmeleder i Dansk Svømme-Forbund (senere Dansk Svømme- og Livredningsforbund) i perioden 1971 – 1981, blev Søren også medlem af FU og dermed medlem af bestyrelsen i perioden 1985 – 2002. 

 
Søren Korbo takker for Æresprisen på general-
forsamlingen
 
Livredningsprisen 2005 til Erik Kjeldsen
Livredningsfondens pris tilfalder i 2005 fondens formand, Erik Kjeldsen.
Dansk Svømmeunions formand Kaj Aagaard, som ligeledes stod for overrækkelsen af denne pris, sagde her om prisens modtager:
 
- Svømning og livredning har i vores organisation altid udgjort to sider af samme sag – nu i snart 100 år. I cirka halvdelen af den tid har en enkelt mand været med hele vejen – Erik Kjeldsen. (…) Vi hædrer i dag Erik Kjeldsen for en utrolig lang, dygtig og trofast tjeneste.
 
Erik Kjeldsen kom ind i ledelsen og avancerede i perioden 1959 – 1967 til livredningsleder i Jysk Svømme-Union.
 
På landsplan var livredning fra 1937 organiseret som et selvstændigt forbund – DLF – men meget tæt knyttet til Dansk Svømme Forbund. Erik blev i 1971 formand for DLF frem til 1979, hvor DLF atter blev forenet med svømningen i Dansk Svømme- og Livredningsforbund. Erik kom med i ledelsen af livredningsarbejdet og har fra den tid taget aktivt del i udviklingen – samarbejdet med de nordiske lande og oprettelsen af Livredningsfonden udgør her blot et par af emnerne.
 
Formand Kaj Aagaard afsluttede sin tale til Erik Kjeldsen med følgende flotte ord:
- Det er en stor glæde for mig at overrække prisen til dig Erik. Jeg sætter meget stor pris på din indsats gennem et halvt århundrede, dine faglige kvalifikationer, din vedholdenhed, din ordentlighed og ikke mindst dine menneskelige egenskaber. Du er et værdigt menneske – det mærker man, når man er sammen med dig.

Dansk Svømmeunion ønsker Søren Korbo og Erik Kjeldsen tillykke med priserne.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion 


Cookieindstillinger