0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

13. marts Korsør

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Store Heddinge

Official kurser

 Næste arrangement

24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Aalborg Svømmeklub fylder 90 år og inviterer derfor til reception

29-04-2003

Af: 26

Travlhed, mange aktiviteter og dejligt humør er nogle af de ting, der præger dagligdagen i Aalborg Svømmeklub, som tilbage til fredag, den 2. maj 1913 om aftenen blev stiftet i Karolinelund. På denne klubbens første dag blev 15 medlemmer indmeldt.
 
Her, 90 år efter stiftelsen, har klubben en medlemsskare på cirka 1850 personer, der primært dyrker aktiviteter i de to svømmesale – Østre Allé og Sofiendalsskolen. Hertil kan føjes, at sportsdykning og vandpolo folder sig ud i den nyrenoverede svømmehal Haraldslund og konkurrencesvømningen desuden også er flittig bruger af hallen Svømmeland, der har et 50 m bassin.
 
I hver af de to svømmesale udfolder der sig aktiviteter indenfor blandt andet små børn med ledsagere, begyndere, lidt øvede, øvede, viderekommende, familie, voksne, motion dame, vandskræk, pensionist, vandgymnastik, vandpolo, konkurrence og sportsdykning og det er med knap 1000 aktive, som hver uge frekventerer hver svømmesal.
 
Bredde- og konkurrenceidrætten supplerer hinanden særdeles fint idet cirka 90 procent af medlemsskaren dyrker de traditionelle svømmeaktiviteter, vandpolo samt sportsdykning, og de resterende cirka 10 procent trives med konkurrenceidrætten.
 
I den forbindelse har mange aktive præsteret et særdeles stort antal mesterskaber, rekorder, medaljer, landsholdsplaceringer og topplaceringer såvel ved nationale som internationale stævner. 
 
Her skal nævnes et par stykker, der har skilt sig ud fra de traditionelle:
 
- Med tiden 1.12,50 erobrede Leo Nielsen i 1951, som den første aalborgsvømmer,  forbundets guldnål og hjemtog det første danske mesterskab i klubbens historie.
 
- Forbundets elitenål – en nål, der fortæller, at svømmeren har international klasse, hjemtog Lone Mortensen i 1968, som den første i klubbens historie, i årets bedste tid 2.42,70 i 200 m rygsvømning.
 
- Første kvindelige danske mester i Aalborg Svømmeklub blev Lone Mortensen, da hun i 1971 vandt såvel 100 m som 200 m rygsvømning.
 
- Jyske juniormesterskaber i 1972: her var Søren W. Larsen tilmeldt i 10 individuelle discipliner og med på holdene i de to tilmeldte holdkapløb. Søren vandt guld i alle 12 løb. Et resultat, ingen tidligere havde præsteret.
 
- Aalborg Svømmeklub blev i 1976 kåret som bedste klub ved både danske- og jydske mesterskaber, på såvel kort- som langbane.
 
- Vinder af DAN-CUP 1977 for både damer og herrer: Aalborg Svømmeklub.
 
- Den 7. januar 1978 indskrev Lone Jensen sig i dansk svømnings historie, ved, som den første kvindelige danske svømmer, at svømme 100 m fri svømning under minuttet i tiden 0.59,50.
- Lotte Simonsen erobrede i 1983 elitenål med stjerne. Tilsvarende gjorde Benny Nielsen.
Lottes præstation var elitenålstid i samme disciplin 5 år efter første gang hun svømmede på elitenålstid. Bennys blev opnået ved at han præsterede elitenålstider i tre forskellige discipliner.
 
- I 1985 sølv til Benny Nielsen i 200 m butterfly ved de Europæiske Mesterskaber i Sofia i Bulgarien i tiden 1.58,80 - dansk og nordisk rekord.
 
- Bronzemedalje til Benny Nielsen i 200 m butterfly ved VM i 1986 i Madrid, Spanien.
 
- Tiden 1.57,74 gav ved Europæiske Mesterskaber 1987 i Strassbourg sølv til Benny Nielsen 15/100 sekund fra guld - en tid, der var såvel dansk som nordisk rekord og den næstbedste tid i verden i 1987. Benny kvalificerede sig til deltagelse i de Olympiske Lege 1988 i Seoul.
 
- Vagn Høgholm havde om formiddagen ved Europæiske Mesterskaber 1987 med tiden 0.23,25 opnået at komme under OL-kravtiden og kvalificerede sig til deltagelse i de Olympiske Lege 1988 i Seoul.
 
- Lørdag, den 24. september 1988 i Seoul tæt på kl. 13.00: Olympisk sølv til Benny Nielsen, Danmark, i tiden 1.58,24. Benny Nielsen, Aalborg Svømmeklub havde erobret Danmarks første OL-medalje ved de olympiske lege 1988 og så endda i sølv - et enestående resultat. Det er første gang i 80 år, at en mandlig dansk svømmer har vundet en medalje ved OL, og det er 64 år siden en Aalborgenser har betrådt sejrsskamlen ved de olympiske lege.
 
- I 1999 hjemtog Majken Thorup 6 danske mesterskaber.
 
- I 2000 hjemtog Majken Thorup 6 danske mesterskaber.
 
- I 2002 blev Majken Thorup – blandt andet med baggrund i en hel del danske rekorder ved Europa- og Verdensmesterskaberne – hædret med den fornemme kåring til Den Nordjyske Idrætspris, der er stiftet af Spar Nord Bank og Nordjyske Stiftstidende.
Majken hjemførte desuden 6 danske rekorder ved DKM, VKM, DM og EM.
 
- I skrivende stund har Majken her i 2003 hjemtaget 3 danske mesterskaber.
 
- Den 20. april 2003 svømmede Majken Thorup finale ved French Open i St. Etienne i 50 m brystsvømning. Her kom Majken ind på en flot førsteplads i tiden 0.32,56. I semifinalen, som Majken også vandt i tiden 0.32,55, var samtidigt en indfrielse af kravtiden til sommerens Verdensmesterskaber i Barcelona, Spanien.
 
De nævnte resultater er flotte.  
Hertil kan samtidig også peges på de særdeles positive resultater og dejlige oplevelser, der altid er hos de helt unge piger og drenge ved blandt andet de lokale chokoladestæv-ner. I denne skare unge talenter er der helt sikkert ret så mange, der vælger konkurrencesvømning som den idræt de sætter pris på – en idræt, der som mange andre kræver flid, træning og vilje og samtidig giver den personlige glæde, der mærkes, når personlige mål - som man selv sætter sig – nås.
 
Enhver klub – stor som lille – skal ud over at have de aktive medlemmer samtidigt have et antal ledere, og her er Aalborg Svømmeklub godt rustet, idet der er et særdeles velfungerende frivillige hjælpere i klubbens svømmeudvalg, der står for alt, hvad der har med stævner at gøre.
 
I sportsdykkerafdelingen er der ligeledes en god gruppe, der styrer dykkeruddannelsen, de meget populære dykkertræf, udenlandske ture samt alle de sportslige arrangementer.
 
Ved samtlige stævner er der et stort antal frivillige hjælpere og officials, der muliggør at klubben kan afvikle stævner, mesterskaber og andre arrangementer for de aktive. Alle disse frivillige ”hjælpere og officials” muliggør, at den til enhver tid siddende bestyrelse kan få realiseret et stort antal aktiviteter for klubbens medlemmer. At være frivillig leder er ikke kun glæden ved at have med de unge at gøre, det er ofte også etablering af mange gode venskaber.
 
Hvad ønsker en svømmeklub sig på sin 90-års fødselsdag?
Svaret ligger lige for: lad Aalborg Svømmeklub få indrettet 2. salen i klubhuset på Harald Jensens Vej 1. Ønsket er der stadigvæk, og har været der siden 1998 da vi, i samarbejde med Aalborg Kommune, blev enige om, at klubben flyttede fra klubfaciliteterne på Ny Kastetvej 1, således Danmarks Trænerskole Aalborg kunne få disse velegnede faciliteter.
 
Én af de ting, AS pegede på i drøftelserne, og som klubben oplevede et verbalt grønt lys for - såvel fra politisk som embedsmands side - var, et OK til inddragelse af 2. salen. Det medførte helt naturligt, at alt det forberedende arbejde på 2. sal blev udført sammen med selve husistandsættelsen i 1998. Det resterende arbejde, blandt andet med montering af trappe, isolering og loft kunne så udføres i forbindelse med kommende budget.
Tiden går og går, og vi håber stadigvæk på, at opgaven bliver løst, hvilket nu kunne være en rigtig god idè, her i året, hvor klubben runder de 90.
 
Fremtiden er naturligvis altid god at tage fat på, og et par opgaver ligger lige for. Her tænkes på Majken Thorups deltagelse ved de kommende Verdens Mesterskaber i Barcelona, Spanien. Og snart skrives der 2004 – året med de Olympiske Lege i Athen, Grækenland. Her har vi, som Majken, en tro på hendes deltagelse.
 
Der skal også peges på de netop afholdte årgangsmesterskaber i Esbjerg. Her tog de helt unge Aalborg svømmere sig godt af medaljehøsten – 4 af guld, 6 af sølv og 2 af bronze. Disse unge vil vi helt sikkert høre mere til.
 
På selve dagen - fredag, den 2. maj 2003 - fejres klubbens 90 års fødselsdag. I den forbindelse inviteres til reception i Papegøjeburet, Aalborg Kongres og Kultur Center, Europa Plads 2, 9000 Aalborg i tidsrummet: 13.00 - 16.00.
 
Vi glæder os til at se jer.
 
Gunnar Sørensen