0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Henning Lauritzen er død

02-09-2004

Af: 30

Søndag den 22. august 2004 døde en af svømmeklubben KVIKs største lederskikkelser gennem tiderne, Henning Lauritzen.
 
Henning blev 67 år.
 
Henning Lauritzen var medlem af KVIKs bestyrelse i en menneskealder og han var formand for klubben i årene 1961 til 1969, ved klubbens 40 års jubilæum udnævntes Henning Lauritzen til æresmedlem af svømmeklubben KVIK.
 
Henning Lauritzen vil altid blive husket for sit enorme engagement omkring vandpolo. Det var Henning Lauritzens fortjeneste, at vandpoloafdelingen så dagens lys i slutningen af tresserne, og han formåede at etablere en vandpoloafdeling, som med tiden udviklede sig til at vinde det danske mesterskab.
Henning Lauritzen var en visionær leder som, på et meget tidligt tidspunkt, så at det var nødvendigt at trække udenlandske trænerkræfter til landet for at udvikle sporten. Det var Henning Lauritzen der stod bag, at det lykkedes KVIK, at få den internationalt kendte Jugoslaviske træner, Goiko Arneri, til landet i 1978. Goiko Arneri var træner for KVIKs polospillere indtil sin alt for tidlige død i 1983. Tabet af Arneri slog dog ikke Henning Lauritzen ud, han holdt fast i, at ideen om en udenlandsktræner var rigtigt, og han skaffede endnu en kapacitet til KVIK med Laslo Kazor fra Ungarn.
Som 60 årig pensioneredes Henning Lauritzen fra hjemmeværnet og alt var herefter forberedt til et lykkeligt otium i sommerhuset ved Holbæk, som gennem tiden var indrettet til helårsbolig. Desværre blev Henning Lauritzen syg og fik derfor aldrig det otium han havde fortjent.
 
Henning Lauritzen vil altid have en stor plads i KVIKs historie
 
Ære være Henning Lauritzens minde
 
Jan Urban Hansen
Formand
Svømmeklubben KVIK