0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

KVIK Kastrup starter elitær sprintgruppe

17-03-2005

Af: 26

Med udgangen af februar har KVIK Kastrup startet en ny træningsgruppe. Træningsgruppen fokuserer udelukkende på sprinttræning og henvender sig til ældre svømmere, der ikke har mulighed for at træne så meget, som det kræves for at gøre sig gældende på distancer fra 100 meter og opad. Således er træningen udelukkende lagt an på at præstere i 50 meter-løb.
 
I udgangspunktet er gruppen en del af A-holdet i KVIK og vil træne med A-holdet 1-2 gange om ugen i vandet og selv træne sprint 1-2 gange om ugen. Disse 3-4 vandtræninger vil blive tilrettelagt efter tidspunktet på sæsonen. Derudover kører sprintgruppen vægt- og eksplosionstræning 4-6 gange om ugen.
 
”Med opstart af sprintgruppen håber vi at kunne give et samlet tilbud om elitær sprinttræning til en gruppe af svømmere – et sprint-koncept om man vil. Indtil nu har enkelte gode svømmere i forskellige klubber prøvet en model med 3-4 vandpas og masser af styrketræning, men det har altid været ved at ”svømme med” på holdets programmer i den pågældende klub. Der er efter min mening et behov for at sætte disse ting mere i system og give et samlet tilbud med planlægning af træning på både land og i vand, hvis det skal blive rigtig godt. Det ville kunne udvikle mange af de ældre svømmere med talent for at sprinte, der stadig har lyst til at konkurrere, men ikke kan træne 10 gange om ugen længere pga. arbejde, skole, etc.” udtaler cheftræner Ricki Clausen, der selv skal være træner for den nye gruppe.
 
”I første omgang skal vi have sat gang i gruppen og så bruge det første halve år til at evaluere på processen, så det rigtigt kan komme til at fungere frem mod DKM i oktober. Meget af træningen vil blive lagt i forlængelse af træningen for A-holdet, hvorfor jeg hellere end gerne vil give en hånd med i udviklingen af dette koncept. Efter ITA har jeg også en masse idéer omkring styrketræning for voksne svømmere, jeg gerne vil have prøvet af i et lidt mere ekstremt omfang end de lidt yngre svømmeres fysik tillader. Jeg glæder mig til projektet kommer rigtigt i gang.”
 
Indtil videre er der 3 svømmere i gruppen: Mads Tang Veje, Casper Nordahl og Tony Stavnshøj, der alle er tidligere svømmere på KVIKs A-hold. Gruppen kan af praktiske hensyn (planlægning samt plads både i vandet og i styrkelokalet) rumme 5-6 svømmere i alt. Udgangspunktet for optagelse/tilbud til svømmerne har været et IPS-niveau på omkring 800 point.
 
For mere information om sprintgruppen, kan træner Ricki Clausen kontaktes på 26 25 25 31 eller rc@kvikkastrup.net
 
Mvh
KVIK Kastrup - Svømmeudvalget
 

 


Cookieindstillinger