0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
September
2021
29
September
2021
Svømning - Svømmetider
Internt stævne, Hammel

Hammel Idrætscenter, svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

KVIK Kastrup starter elitær sprintgruppe

17-03-2005

Af: 26

Med udgangen af februar har KVIK Kastrup startet en ny træningsgruppe. Træningsgruppen fokuserer udelukkende på sprinttræning og henvender sig til ældre svømmere, der ikke har mulighed for at træne så meget, som det kræves for at gøre sig gældende på distancer fra 100 meter og opad. Således er træningen udelukkende lagt an på at præstere i 50 meter-løb.
 
I udgangspunktet er gruppen en del af A-holdet i KVIK og vil træne med A-holdet 1-2 gange om ugen i vandet og selv træne sprint 1-2 gange om ugen. Disse 3-4 vandtræninger vil blive tilrettelagt efter tidspunktet på sæsonen. Derudover kører sprintgruppen vægt- og eksplosionstræning 4-6 gange om ugen.
 
”Med opstart af sprintgruppen håber vi at kunne give et samlet tilbud om elitær sprinttræning til en gruppe af svømmere – et sprint-koncept om man vil. Indtil nu har enkelte gode svømmere i forskellige klubber prøvet en model med 3-4 vandpas og masser af styrketræning, men det har altid været ved at ”svømme med” på holdets programmer i den pågældende klub. Der er efter min mening et behov for at sætte disse ting mere i system og give et samlet tilbud med planlægning af træning på både land og i vand, hvis det skal blive rigtig godt. Det ville kunne udvikle mange af de ældre svømmere med talent for at sprinte, der stadig har lyst til at konkurrere, men ikke kan træne 10 gange om ugen længere pga. arbejde, skole, etc.” udtaler cheftræner Ricki Clausen, der selv skal være træner for den nye gruppe.
 
”I første omgang skal vi have sat gang i gruppen og så bruge det første halve år til at evaluere på processen, så det rigtigt kan komme til at fungere frem mod DKM i oktober. Meget af træningen vil blive lagt i forlængelse af træningen for A-holdet, hvorfor jeg hellere end gerne vil give en hånd med i udviklingen af dette koncept. Efter ITA har jeg også en masse idéer omkring styrketræning for voksne svømmere, jeg gerne vil have prøvet af i et lidt mere ekstremt omfang end de lidt yngre svømmeres fysik tillader. Jeg glæder mig til projektet kommer rigtigt i gang.”
 
Indtil videre er der 3 svømmere i gruppen: Mads Tang Veje, Casper Nordahl og Tony Stavnshøj, der alle er tidligere svømmere på KVIKs A-hold. Gruppen kan af praktiske hensyn (planlægning samt plads både i vandet og i styrkelokalet) rumme 5-6 svømmere i alt. Udgangspunktet for optagelse/tilbud til svømmerne har været et IPS-niveau på omkring 800 point.
 
For mere information om sprintgruppen, kan træner Ricki Clausen kontaktes på 26 25 25 31 eller rc@kvikkastrup.net
 
Mvh
KVIK Kastrup - Svømmeudvalget