0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

15
Maj
2021
15
Maj
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

26. maj Gentofte (engelsk)

1. juni Haderslev

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

9. maj Gentofte

Modul 7 - Overdommer

21. august + 11. september Vejle

 Næste arrangement

15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3664
Vildbjerg Sports- og Kulturcenter
15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3592
Fyrtårn Tommerup (Aflyst)
22
Maj
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse TBØ21-3588
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Vores fælles ansvar, at skolesvømningen forbliver på skemaet

11-11-2004

Af: 21

Danmarks Evalueringsinstitut har foretaget en kortlægning af folkeskolernes svømmeundervisning. Undersøgelsen viser, at 13 procent af de danske folkeskoler ikke lever op til de lovgivningsmæssige krav om svømmeundervisning.
Undersøgelsen vækker stor bekymring i Dansk Svømmeunion, som nu inviterer skoler og kommuner til dialog om løsninger på det alvorlige problem.

Dansk Svømmeunion ser med stor bekymring på de seneste tal fra Danmarks Evalueringsinstitut, som fortæller, at 13 procent af landets folkeskoler ikke lever op til bindende krav om svømmeundervisning.
Det er ikke kun trist men samtidig udtryk for en uansvarlig politik, når skoler og kommuner på den måde fjerner skolesvømningen af skemaet af besparingsmæssige årsager.
- Vi lever i et lille land omgivet af strande, svømmehaller og badelande, som vores børn skal kunne færdes trygt i og ved. Vi leger simpelthen med vores børns liv, når vi ikke prioriterer den del af undervisningen højere end hvad tilfældet synes at være p.t., udtaler formand i Dansk Svømmeunion Kaj Aagaard.

I Dansk Svømmeunion ser man på "vand" og "sikkerhed" som to tæt forbundne nøgleord. Af samme årsag havde Dansk Svømmeunion emnet skolesvømning til debat på årets generalforsamling.
Her blev flere samarbejdsmuligheder mellem svømmeklubber, skoler og kommuner drøftet i en konstruktiv ånd.
- Vi har i Dansk Svømmeunion mere end 200 svømmeklubber på landsplan, som alle tilbyder svømmeundervisning af dygtige og kompetente svømmeinstruktører. Vi oplever samtidig, at skolerne og kommunerne gerne vil beholde skolesvømningen, men at de, af økonomiske årsager, ikke ser andre muligheder end at nedprioritere dette livsvigtige tilbud til børnene. Jeg mener, det er på høje tid, at vi ser hinanden i øjnene på dette felt og finder ud af, hvordan, vi løser dette problem, som jo i bund og grund er vores fælles ansvar, fortæller formanden i Dansk Svømmeunion, som samtidig mener, at det måske nu er tiden for nytænkning på området.

- Hvis ikke kommunerne har råd til regelmæssig undervisning, så må de i det mindste melde det klart ud, og så samtidig tage det lovpligtige ansvar alvorligt og dermed være med til at søge nogle andre løsninger end den traditionelle skolesvømning i skoletiden, udtaler Kaj Aagaard.

Som formanden i Dansk Svømmeunion ser det, har alle parter - kommunerne, skolerne og svømmeklubberne - et stort fælles ansvar her. Og unionen stiller sig gerne til rådighed som rådgiver, formidler og fødselshjælper imellem de tre parter.

Formanden understreger, at det er kommunernes og skolernes ansvar at overholde de obligatoriske krav om svømmeundervisning, men Dansk Svømmeunion bidrager gerne med ideer og konceptudvikling til fleksible og ressourceoptimerende indsatser.
- Målet må være, at vi i fællesskab sikrer, at alle danske børn lærer at svømme til gavn for både sundhed og sikkerhed, slutter formanden i Dansk Svømmeunion Kaj Aagaard.

For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på telefon: 7743 4400, e-mail: ph@svoem.dk


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion