0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

1. februar er ansøgningsfrist for Danmark om værtskabet for VM i svømning 2009

19-11-2004

Af: 21

Wonderful Copenhagen, Idrætsfonden Danmark og Dansk Svømmeunion har sammen tilkendegivet en interesse overfor det internationale svømmeforbund FINA, om at blive vært for VM i svømning i 2009. I den forbindelse har repræsentanter fra de tre organisationer netop deltaget i et informationsmøde hos FINA i den schweiziske by Lausanne.
Sammen med otte andre byer, som ligeledes har tilkendegivet en interesse, modtog repræsentanterne fra Danmark på mødet i går, torsdag, en lang række informationer om, hvad, det kræver, at stå for et stævne af så stort et format.
 - Det har været meget spændende og informativt at deltage i mødet, og jeg er sikker på, at det både har været vigtigt og givende at vi, Idrætsfonden Danmark, Wonderful Copenhagen og Dansk Svømmeunion, har vist flaget og gjort opmærksom på København som en potentiel arrangør af store internationale begivenheder, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen.
Ifølge direktøren er det svært på nuværende tidspunkt at sige noget om, hvor store chancerne er for, at København kunne blive udpeget som værtsnation, såfremt der bydes ind på mesterskaberne. De tre organisationer er dog ikke i tvivl om, at chancerne for at store svømmearrangementer placeres i København, vil fremmes, såfremt der bygges en multiarena i Hovedstadsområdet.
- Derved viser vi omverdenen, at vi ikke bare mener det i ord men også i handling, når vi siger, at vi kan og vil løfte et stort internationalt stævne på dansk grund, fortæller Pia Holmen.
FINA har nu givet de ni nationer frem til 1. februar at beslutte, hvorvidt de fortsat er interesseret i at søge om mesterskabet i 2009 eller ej.
Tiden frem til 1. februar skal bruges til dels at beslutte, om det vil være realistisk muligt at løfte et sådant mesterskab, dels at udfærdige et konkret bud på mesterskabet. I beslutningsprocessen indgår også overvejelser om, at sætte fokus på VM kortbane 2010 som et muligt alternativ.
Med til mødet i FINA var, udover direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, direktør i Idrætsfonden Danmark, Lars Lundov og projektleder i Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin Christensen.
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen, kontaktes på telefon: 7743 4400, e-mail: ph@svoem.dk
 Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
 

 


Cookieindstillinger