0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Store forventninger til danske deltagere ved VM i livredning (Rescue 2004)

13-09-2004

Af: 21

Når det går løs ved VM i livredning i den italienske by Viareggio fra onsdag, den 15. september til søndag, den 19. september, er Danmark repræsenteret ved et syv mand stort hold:

De danske deltagere er:
Maria Bisgaard, Camilla Brolin, Joe Henningsen, Joseph Quinlan, Tor Bush Nielsen, Nicolaj Poulsen og Christen Thing.

De største forventninger koncentreres omkring "Surfski", hvor finalepladser forventes til Tor Bush Nielsen, Christen Thing og Camilla Brolin (de to sidstnævnte opnåede begge bronze i denne disciplin til EM 2003).

I disciplinen "Taplin holdkamp for herrer" forventes en finaleplads til Danmark. Her deltager Christen Thing på surfski, Tor Bush Nielsen på board, Joseph Quinlan som svømmer og Nicolaj Poulsen som løber.
I holdkampen "Rescue tube rescue race" deltager Joe Henningsen som svømmer. Også her håber de danske deltagere på en flot placering - gerne en finaleplads.

Endelig er der disciplinen "Simulated emergency response", hvor forventningerne også er helt i top. Her består det danske hold af Maria Bisgaard, Camilla Brolin, Joseph Quinlan og Nicolaj Poulsen. Det danske hold er i denne disciplin forsvarende europamestre.
Her bliver deltagerne udsat for en på ikke forhånd kendt simuleret nødsituation i svømmehallen, som holdet da skal afværge på bedste vis. Hvert hold har to minutter til redningsaktionen.

Uddybende om konkurrencelivredningens discipliner
Disciplinerne efterligner de situationer, en livredder/kystlivredder kan blive udsat for i sit virke. Disciplinerne kræver et højt teknisk færdighedsniveau og en god fysik.

I svømmehallen konkurreres der i bjergning over forskellige distancer, finnesvømning, præcisionskast med line og en simuleret nødsituation som udøverne ikke kender på forhånd.

På stranden konkurreres der i 90 meter sprint og beach flag - en øvelse, hvor udøverne, som startposition, ligger på række på maven. Når disciplinen sættes i gang, løber udøverne så hurtigt som muligt til nogle flag, der er placeret i sandet 15 meter væk. Der er én deltager mere, end der er flag. Sidste mand, der således ikke får fat i et flag, falder fra.

I havet konkurreres der på en bane, der går ud fra stranden, rundt om nogle bøjer i vandet og tilbage igen. En del af udfordringen består her i at kæmpe sig ud gennem brændingen og surfe ind igen.

I disciplinerne benyttes redningsboard (der padles med hænderne - enten knælende eller liggende på maven), surf ski (en art kajak, man sidder ovenpå) og svømning.
Disse tre discipliner kombineres ligeledes i den udmarvende ironman/woman.

Både i svømmehallen, på stranden og i havet er der ligeledes stafet-discipliner. Den mest prestigefyldte stafet er "taplin", hvor hvert hold udgøres af en svømmer, en løber, en boardpadler og en surfski-roer.

Dansk Svømmeunion vil løbende informere om de danske deltageres resultater.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger