0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

15
Maj
2021
15
Maj
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

26. maj Gentofte (engelsk)

1. juni Haderslev

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

9. maj Gentofte

Modul 7 - Overdommer

21. august + 11. september Vejle

 Næste arrangement

15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3664
Vildbjerg Sports- og Kulturcenter
15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3592
Fyrtårn Tommerup (Aflyst)
22
Maj
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse TBØ21-3588
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Danmark fik dobbelt nordisk mester i udspring

08-11-2004

Af: 21

Ved Nordiske Junior Mesterskaber i Lund deltog Danmark med de 5 dygtigste springere. I Gr. C Anders Hilbert og Johan Juel Berg, i gr. B med Alexandra Michelsen og i gr. A med Kristoffer Himmelstrup og Morten Lind.
 
I gr. C blev den 13-årige Johan Juel-Berg den helt store medaljesluger og Danmarks bedste springer ved at vinde hele 3 medaljer og 2 af dem i guld.
I nogle meget tætte dyster mod de største talenter i Norsk og Svensk udspring lå Johan nr. 2 i 3 meter konkurrencen inden sidste spring, men det sidste spring 1½ salto med 1½ skrue var usvigeligt sikkert sat i vandet, og dermed vandt Johan sin første nordiske guldmedalje nogensinde.
Succesen gentog sig i 5 meter konkurrencen hvor han endnu engang skulle ud i en uhyggelig tæt dyst, men med en stabil serie og høje sværhedsgrader trak han det længste strå og kunne med en personlig rekord på 224,95 point oveni hatten, dermed få sin anden guldmedalje hængt om halsen.
 
I 1m konkurrencen måtte Johan på trods af hans næstbedste resultat nogensinde se sig henvist til en tredjeplads. De to stærke konkurrenter var 1½ hoved højere end Johan og havde dermed en større tyngde at trykke vippen ned med.
Dette fik også Danmarks anden drengespringer, Anders Hilbert, at mærke. Anders er endnu mindre end Johan, men i 1m konkurrencen sprang han optimalt og satte personlig rekord med 182,35 point, hvilket i år rakte til en 5. plads. Anders er 1 år yngre end de øvrige springere i konkurrencerne og derfor må han betegnes som guldmedaljekandidat ved næste års mesterskab, når de tre medaljevindere rykker op til gr. B.
Alt i alt nogle flotte præstationer af Danmarks to store talenter.
 
På pigesiden deltog Danmarks absolut bedste pigespringer Alexandra Michelsen.
Alexandra var i år meget opsat på at udfordre de svenske piger, hun plejer at stå i skyggen af ved internationale stævner. Selvom deres træningsfaciliteter er noget Alexandra kun kan drømme om, har hun det sidste ½ år forbedret sig en del mere end dem – og for hvert stævne rykker hun tættere og tættere på deres pointscore. Det kommer af det hårde slid Alexandra lægger for dagen.
I 3 meter konkurrencen scorede Alexandra 276,40 – blot 2 point fra sølvet og Julia Lønnegren.
Til gengæld slog hun den russiskfødte pige Vacis, der til VM stiller op for Sverige sidst i oktober måned. 1 meter konkurrencen blev knap så tæt, da Alex missede sin 1½ tyskersalto og dermed røg bagud, men alt i alt 2 bronzemedaljer blev det til. Og i tårnkonkurrencen stod hun over, for at forblive skadesfri til VM, som bliver højdepunktet i Alexandras udspringskarriere.
 
I gr. A vandt Danmark en sølv og to bronzemedaljer. Morten Lind sprang meget flot og stabilt i 3m konkurrencen og vandt sølv efterfulgt af Kristoffer Himmelstrup, der desværre var for usikker i sine frie spring, men alligevel kunne vinde bronzemedaljen.
I 1 m. konkurrencen vandt Morten Lind bronze - igen efter en meget stabil præstation, der har potentiale til at gå over de magiske 400 point. Kristoffer sprang her sin bedste konkurrence ved NJM, men pga. en lav sværhedsgrad i sit sidste spring sluttede på en ærgerlig 4. plads. – kun 2 point fra bronzen.
Til næste år rykker Kristoffer op i seniorrækken, men Morten Lind har stadig et år tilbage i gr. A og det skal derfor blive spændende at følge hans kamp om guldet i 2005.
 
Alt i alt et lille dansk hold, som opnåede fine resultater – 2 guld, 1 sølv og 5 bronzemedaljer.
 
Mette Aunbirk