0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
September
2021
29
September
2021
Svømning - Svømmetider
Internt stævne, Hammel

Hammel Idrætscenter, svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

NJM: Danmark sætter på ny to danske juniorrekorder ved de Nordiske Junior Mesterskaber

04-12-2004

Af: 21

I formiddagens afsnit ved de Nordiske Junior Mesterskaber i svømning blev der sat to danske juniorrekorder. Men her stopper det ikke. Således er der også i aftenens afsnit blevet præsteret to danske juniorrekorder - denne gang i disciplinen 50 m brystsvømning for piger og i 4 x 100 m fri holdkap for drenge.

I 50 m brystsvømning for piger satte Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95, dansk juniorrekord i tiden 31,85 og slettede dermed sin egen juniorrekord på distancen.
Rikke vinder guld foran svenske Fanny D. Lillieström, som kommer i mål i tiden 33,87. Bronze går til Elise Utne fra Norge i tiden 33,97.

Rikke Møller Pedersen har et travlt svømmeskema foran sig i disse dage. Når Nordiske Junior Mesterskaber slutter denne weekend, pakker hun tasken og rejser med den danske landsholdstrup til EM på kortbane i Wien, som begynder torsdag i næste uge. Det bliver første gang, at Rikke skal deltage ved et stort internationalt stævne på det niveau. Og hun er naturligvis spændt, men samtidig klar til oplevelsen:
- Jeg tager det som en stor oplevelse, og vil først og fremmest tænke på, at jeg skal suge til mig og høste en masse erfaringer, som jeg kan få glæde af fremover, fortalte svømmeren fra Frem/STO95 efter lørdagens NJM-afsnit.

Rikke tager, som hun siger, én dag ad gangen p.t., og koncentrerer sig således her og nu om denne weekends NJM, men hun ved udmærket godt, hvad det store mål bliver ved den kommende uges EM på kortbane:
- Jeg håber på at fyre den af i 4 x 50 m holdmedley, griner den blot 15-årige svømmer fra Odense-klubben Frem/STO95, som også har en stor drøm om at være med i den trup, som i 2008 skal deltage ved OL. Men lige her og nu hedder det Nordiske Junior Mesterskaber i Nærum, hvor også andre danske juniorsvømmere præsterer flotte resultater denne weekend.

I drengenes 4 x 100 m fri holdkap blev det, som nævnt indledningsvis, ligeledes til en ny dansk juniorrekord i eftermiddag. Med tiden 3.27,19, blev den gamle rekord, sat tilbage i 1998, forbedret med 16/100 sekunder.

Holdet bestod af:
Johan Peen, Birkerød/Sigma, 52,28.
Kim Hansen, Herning, 51,13.
Nicolai G. Hansen, West Swim Esbjerg, 51,64.
Simon Sønderup Jensen, Silkeborg, 52,14.

Tiden resulterede i en samlet andenplads til Danmark. Guldet gik her til Sverige i tiden 3.23,13 og bronzemedaljerne til Finland i tiden 3.30,58.

West Swim Esbjergs Chris Christensen, som allerede i formiddags høstede ikke mindre end tre guldmedaljer, fortsatte i eftermiddag den succesfulde jagt på det ædle metal.
Således blev det også i eftermiddag til en guldmedalje til Chris, som denne gang kom først i mål i disciplinen 400 m individuel medley. Chris sætter her ny personlig rekord i tiden 4.21,12. Sølv til Martti Aljand, Estland, i tiden 4.27,53. Bronze til Martin Chabior, Gladsaxe, i tiden 4.27,62.

En anden af West Swim Esbjergs svømmere, Line Præst Lauridsen, tog sig flot af førstepladsen i eftermiddagens disciplin 50 m fri svømning i tiden 26,07 (personlig rekord).
Sølv til Hanna Lundström, Sverige. Tid: 26,55.
Bronze til Cecilia Rasmusson, Sverige. Tid: 26,98.

Tobias Urban Hansen fra KVIK Kastrup sikrede sig guldet i disciplinen 100 m rygsvømning i tiden 57,06 (personlig rekord).
Sølv til Konstantin Sundin, Sverige. Tid: 57,24.
Bronze til Martin Liivamägi, Estland. Tid: 58,21.

Endelig blev det også til guld til Mathias Gydesen, Allerød/Sigma, i disciplinen 100 m butterfly. Mathias´ tid: 55,12 var samtidig ny personlig rekord.
Sølv til Robin Steen, Sverige. Tid: 56,53.
Bronze til Chris Christensen, West Swim Esbjerg. Tid: 57,42.

Med eftermiddagens fem guldmedaljer, tre sølvmedaljer og fire bronzemedaljer, er Danmark nu oppe på i alt 12 guldmedaljer, syv sølvmedaljer og seks bronzemedaljer. Sverige ligger lige foran med 14 guldmedaljer, ni sølvmedaljer og syv bronzemedaljer.
Men der venter endnu et tredje afsnit af NJM, som finder sted i morgen, søndag, og her skal det så først endelig afgøres, hvem, der løber af med den endelige sejr.

Juniorlandsholdstræner Ari Palve er fuldt ud tilfreds med dagens samlede resultater og fremhæver her især de mange flotte personlige rekorder, det er blevet til i dag (12 personlige rekorder i det indledende afsnit og 16 personlige rekorder i det sene afsnit) foruden de fire nye danske juniorrekorder.

NJM fortsætter i Rundforbi Hallen i Nærum i morgen, søndag, hvor det tredje og dermed sidste afsnit sættes i gang klokken 10.00.

For yderligere information kan informationsmedarbejder Nora Thomsen kontaktes på mobil: 2149 0937.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen