0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

NJM: Tre danske juniorrekorder søndag og samlet pointsejr til Danmark

05-12-2004

Af: 21

De Nordiske Junior Mesterskaber i svømning for juniorer 2004, er med søndagens tredje afsnit i hus nu vel overstået.
Også søndag formiddag blev der blevet gået til den, hvilket resulterede i ikke mindre end tre nye danske juniorrekorder i det tredje og dermed sidste afsnit.

Tre danske juniorrekorder
Lørdag var Rikke Møller pedersen, Frem/STO95, med til at sætte to nye danske juniorrekorder. Men der var meget mere energi at hente hos den unge svømmer fra Odense her søndag formiddag. Således blev det til endnu en ny dansk juniorrekord i formiddagens afsnit.
Her tilbagelægger Rikke Møller Pedersen 100 m brystsvømning i den flotte nye juniorrekordtid 1.09,82 og forbedrer dermed sin egen rekord på distancen med 57/100 sekunder.Rikke Møller Pedersen med guldmedaljen
efter at have sat ny dansk juniorrekord i
100 m brystsvømning
Guld til Rikke for den flotte præstation. Sølv til Sandra Jacobson, Sverige, i tiden 1.11,98 og bronze til Fanny D. Lillieström, ligeledes Sverige, i tiden 1.12,52.

I herrernes 4 x 200 m fri holdkap kom det danske hold i mål i tiden 7.33,53 og forbedrede dermed den ét år gamle juniorrekord med 61/100 sekunder.

Holdet bestod af:
Nicolai G. Hansen, West Swim Esbjerg, 1.52,52.
Mads Glæsner, Allerød/Sigma, 1.55,39.
Kim Hansen, Herning, 1.52,89.
Johan Peen, Birkerød/Sigma, 1.52,73.

De fire drenge efter en hård holdkap, som resulterede i
ny dansk juniorrekord og sølvmedaljer.
Flot tid til Danmark, som dog måtte se guldmedaljerne gå til Sverige i tiden 7.28,31.
Bronze til Finland i tiden 7.42,15.

Endelig blev det også til ny dansk juniorrekord til Chris Christensen, West Swim Esbjerg, i disciplinen 200 m individuel medley i tiden 2.03,27. Chris sletter her klubkammeraten Jacob Carstensens gamle juniorrekord, sat tilbage i 1995, og forbedrer tiden med 42/100 sekunder.

Chris opnår sølv for præstationen, mens guldet går til Martti Aljand fra Estland i tiden 2.03,16. Bronze til Tobias Urban Hansen, KVIK Kastrup, i tiden 2.06,27.

En tilfreds Chris Christensen, der nu går efter EJM
Med denne juniorrekord i bagagen, har Chris Christensen ved weekendens mesterskaber hentet ikke mindre end to juniorrekorder, fire guldmedaljer, to sølvmedaljer og én bronzemedalje hjem.


Chris blev den helt store medaljesluger ved NJM 2004:
Fire guldmedaljer, to sølvmedaljer og én bronzemedalje.
Og så blev det samtidig til to nye danske juniorrekorder.
Selv er Chris da også godt tilfreds med resultatet, som dog ikke kommer helt bag på ham:
- Jeg vidste, at jeg kunne nå langt denne weekend, da jeg har trænet rigtig godt de seneste mange uger. Så jeg var godt klar over, at jeg burde have det i mig, fortalte en træt Chris efter de afsluttede mesterskaber.

Dét resultat, som Chris er mest glad for denne weekend er søndagens juniorrekord i 200 m individuel medley. Det er dog ikke det resultat, som til dato fylder svømmeren fra Esbjerg med største tilfredshed. Det er derimod den danske juniorrekord, som Chris præsterede i forbindelse med DM for Hold i november måned i 200 m brystsvømning.
- Jeg har i meget lang tid været tæt på den gamle juniorrekord i den disciplin, men hele tiden har der lige manglet de allersidste marginaler. Derfor blev ønsket om at få den rekord slået stadig større. Og det var bare en stor glæde, da jeg ved DHM (den 21. november, red.), endelig nåede målet, og fik slettet den gamle rekord med min rekordtid 2.13,47.

For den blot 16-årige svømmer er det næste store mål EJM, som finder sted i Budapest i juli måned. Chris har allerede klaret kravtiderne i 400 m individuel medley og i 200 m brystsvømning og går nu efter også at nå kravtiderne i 200 m individuel medley samt 200 m butterfly.

Sideløbende med de mange ugentlige træningspas finder Chris også tid til at passe sin skolegang i 10. klasse.


Øvrige resultater
I disciplinen 200 m rygsvømning blev det til guld til Tobias Urban Hansen fra KVIK Kastrup i tiden 2.02,52, mens sølvmedaljen gik til Anders Jensen, VI39/VAT89, i tiden 2.06,08. Bronze til Lauri Pajari fra Finland i tiden 2.07,32.

I 50 m butterfly kom Mathias Gydesen, Allerød/Sigma, i mål som hurtigste svømmer og sikrede sig dermed guldet i tiden 25,14. Sølv til Johan Peen, Birkerød/Sigma, i tiden 25,72. Bronze til Robin Steen, Sverige, i tiden 25,77.

Netop Mathias Gydesen og Johan Peen har et hårdt program i dag, søndag. De Nordiske Junior Mesterskaber var således ikke andet end lige rundet af, før de to unge fyre hæsblæste mod Jylland for at deltage ved søndagens Danske Hold Mesterskaber for årgangssvømmere i Århus.

Danmark vinder pointkonkurrencen
Oven på et veloverstået mesterskab er det tid for en endelig opgørelse.
I pointkonkurrencen vinder Danmark med 839 point foran Sverige, som opnår 804 point. Det er første gang i nyere tid at Danmark slår Sverige i denne konkurrence.

Flot gået af de danske juniorsvømmere!

Finland bliver nummer tre med 484 point.
Nummer fire bliver Island med 481 point.
Femtepladsen går til Norge med 474 point.
Estland bliver nummer seks med 337 point, mens Færøerne slutter på syvendepladsen med 60 point.

I medaljestatistikken tegner der sig et lidt andet billede. Her vinder Sverige over Danmark.
Sverige opnår 20 guldmedaljer, mens Danmark her henter 14. Sverige får 13 sølvmedaljer, Danmark 14 sølvmedaljer. Både Sverige og Danmark opnår 11 bronzemedaljer.

Øvrige medaljetagere:
Estland: tre guldmedaljer, to sølvmedaljer, to bronzemedaljer.
Island: én guldmedalje, fire sølvmedaljer, to bronzemedaljer.
Finland: én guldmedalje, to sølvmedaljer, otte bronzemedaljer.
Norge: to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.

Om pointsejren fortæller juniorlandstræner Ari Palve, at det er en meget vigtig sejr at opnå, da den vidner om, at der er en virkelig god bredde blandt de danske juniorsvømmere. Således er der både de helt stærke svømmere, som opnår podieplaceringer, men også andre svømmere, som gør det rigtig godt lige under toppladserne. 

Se alle resultater på Dansk Svømmeunions hjemmeside - www.svoem.dk

Til næste år er Island vært for de Nordiske Junior Mesterskaber.

For yderligere information kan informationsmedarbejder Nora Thomsen kontaktes på mobil: 2149 0937.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger