0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...
19-09-2017 13:29:04
 

 Aktuelt

Aqua Inspiration 2017

 

Tilmelding åbner den 1. maj 2017

 

  

 Næste arrangement

20
September
2017
Officials
WinGrodan 1 off17-2932
Herfølge Svømmehal
22
September
2017
Svømning
Vest Junior/Senior Kortbane
Horsens
22
September
2017
Svømning
Øst Junior/Senior kortbane
Nakskov Idrætscenter

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

 Nye AquaChamp Mærker

Dansk Svømmeunion har udviklet nye mærker i AquaChamp serien. se mere ved at klikke på mærket

 

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Start2Crawl:

24. september i Nyborg

 

Svømningens træneruddannelse

starter 13. januar 2018

 

Modul 4 Ledende- måldommer /tidtager:

25. november Aarhus

 

Win Grodan 1:

20. september Herfølge

 

ERC-instukrtør og livnredningsdommer

3. februar 2018 Vildbjerg

 Næste arrangement

20
September
2017
Officials
WinGrodan 1 off17-2932
Herfølge Svømmehal
23
September
2017
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off17-2934
Korsør Svømmehal
23
September
2017
Dommere
ERC-instruktør og Livredderdommerkursus Liv17-2654
Metalskolen

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

 Login

Flere funktioner kræver login: 

 

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Rådgivning og Jura

    Tags:

I Dansk Svømmeunion er det muligt at få rådgivning og sparring på områder der relaterer sig til udvikling og drift af klubben / foreningen. Du kan læse mere om de forskellige områder nedenfor. 


 

Idrættens Forsikringer

Alle foreninger der er medlem af Dansk Svømmeunion, og dermed også af Danmarks Idrætsforbund, er automatisk dækket af den kollektive forsikringsaftale som DIF og DGI har tegnet i forsikringsselskabet Tryg

 

De forsikringer, som DIF og DGI har tegnet, er dem, som enten er lovpligtige eller dem, som alle foreninger normalt har brug for. Nogle foreninger kan dog have brug for at tegne supllerende forsikringer grundet bl.a. foreningens aktviteter, ejendom og lignende. Se og læs mere om Idrættens fælles forsikring her.

 

Beredskabsfolder samt tilhørende vejledning/skabelon

Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hendelse? En beredskabsplan sikrer at hændelsers omfang begrænses og at der ydes hjælp hurtigst muligt. En beredskabsplan foreskriver roller, ansvarsfordeling mm. og forebygger at frivillige, ansatte m.fl., ender midt i uovrskuelige opgaver, når der sker en kritisk hændelse. Med en beredskabsplan tager jeres forening ansvar for jeres medlemmer, jjeres frivillige og jeres ansatte.

 

Derfor har vi, I samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, udarbejdet en folder samt en tilhørende vejledning/skabelon, som hjælp til at udarbejde en beredskabsplan i jeres forening. 

 

 

Seksuelle krænkelser & Etisk Kodeks

Hvad kan foreningen gøre for at forebygge seksuelle krænkelser af børn og unge, hvad siger børneattestloven, og hvordan rådgiver Danmarks Idrætsforbund i konkrete sager? Det er lovpligtigt for alle idrætsforeninger at indhente børneattester, når der tilknyttes nye trænere, instruktører, ledere m.fl., som skal have direkte og vedvarende kontakt med børn under 15 år.

 

Danmarks Idrætsforbund har i samarbejde med DGI og DFIF lavet folderen "Husk børneattesten" med en tilhørende vejledning, som kort beskriver hvorfor og hvordan foreninger indhenter børneattester. Se mere her.


Forebyggelse

Dansk Svømmeunion har udarbejdet folderen "Etisk Kodeks" med fokus på forebyggelse og åbenhed i foreningen. Den indeholder råd og informationer til svømmeklubber omkring, hvordan man udarbejder en politik og/eller leveregler på området. Se meget mere her.

Danmarks Idrætsforbund har også udarbejdet en folder herom, som du finder via linket ovenfor.

 

 

Foreningens vedtægter

Skal klubben/foreningen have nye vedtægter, så er det en god idé at læse Danmarks Idrætsforbunds vejledning omkring udarbejdel og revision af idrætforningens vedtægter. Den giver svar på de spørgsmål der typisk melder sig og indeholder også en skabelon for gode vedtægter. Læs mere her.

 

 

Ansættelser

Danmarks Idrætsforbund har udarbejdet en vejledning om regler for ansættelsesforhold samt standardkontrkater for henholdsvis ulønnet og lønnet arbejde. Det er også muligt at finde en standardkontrakt på engelsk. Læs mere her  .

 

 

Persondataloven

Hvem gælder persondataloven for loven for og hvilke oplysninger må foreninger gemme og registrere? Danmarks tre største idrætsorganisationer har sammen udarbejdet en kort pjece om de bestemmelser i persondataloven, der har størst interesse for idrætforninger. Læs mere her.

 

 

Skat

Det er vigtigt at idrætsforeninger har styr på skattereglerne - både regler for eksempelvis udbetaling til lønnede eller ulønnede trænere og ledere, samt udbetaling af skattefrie godtgørelser. Pjecen 'Skat - skattemæssige forhold for idrætsforeninger'. Se mere her.

 

 

Moms

Danmarks Idrætsforbund og DGI har sammen udgivet en vejledning om momsmæssige forhold for idrætsforeninger. Se mere her.

 

 

Folkeoplysning

Idrætsforeninger er med folkeoplysningsloven sikret støtte, men støtten kan være meget forskellige fra kommune til kommune. Læs mere om lov om økonomisk støtte til foreningslivet her


 

Sponsoraftaler

Når en forening indgår sponsoraftaler, er det, både for foreningen og sponsor, vigtigt, at der ikke efterfølgende opstår tvivl om, hvad der er aftalt. En sponsoraftale bør altid være skriftlig og her har Danmarks Idrætsforbund udarbejdet en standardkontrakt, som der kan gøres brug af. Se mere her
 

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Lars Bo Larsen

Udviklingskonsulent

Mail: lbl@svoem.dk

Mobil: 29160901